היום, (ראשון) מונה רב ניצב יעקב שבתאי לתפקיד מפכ"ל המשטרה ה-20 של משטרת ישראל, זאת לאחר שנבחר ע"י שר הבט"פ אמיר אוחנה לתפקיד ובתום השלמת הליך המינוי והאישור ע"י ממשלת ישראל
בטקס מצומצם שהתקיים לפני זמן קצר במשרד לביטחון הפנים במעמד שר הבט"פ ובני משפחתו של המפכ"ל הנכנס, הוענקו דרגות רב-ניצב ליעקב שבתאי. בכך מונה רנ"צ יעקב שבתאי באופן רשמי לתפקיד המפקח הכללי של המשטרה ויעמוד בראש המשטרה במהלך השנים הקרובות.
רב ניצב יעקב שבתאי, בן 56, נשוי ואב לשלוש בנות. נולד באשקלון ומתגורר כיום בכרכור, בן למשפחה שעלתה לישראל בשנות ה-50 מעיראק.
עוד לפני שמלאו לו 18, גויס שבתאי כמפקד בסיס הפעלה במשמר האזרחי, שם הכיר את אשתו לעתיד. שבתאי התגייס לצנחנים, שירת בגדוד 202 של חטיבת הצנחנים והשתחרר כמ”פ בסיום שירותו ב-1987. בראשית שנות ה-90 התגייס לימ”מ ובשנת 1992 היה למפקד יחידת המסתערבים ברצועת עזה וממקימי היחידה. כמפקד ימ"ס עזה, במהלך התפרעויות באזור מחסום ארז ביולי 1994, נפצע מירי בעת שניסה לחלץ אזרח שנקלע לאזור. לאחר טיפול רפואי שב לפעילות ועל תפקודו באירוע עוטר בעיטור המופת של משטרת ישראל.
בהמשך שירותו שימש כמפקד בית הספר ללוחמה בטרור של מג"ב, הקים את יחידת ברק - יחידה ללוחמה בפשיעה שפעלה במחוז ת"א ובשנת 2001 מונה למפקד מג"ב בגזרת בית לחם, שם נפצע במהלך התקלות עם מחבלים. בשנת 2002 מונה לקצין אג"מ מג"ב צפון, וכשנה לאחר מכן ניהל מרדף אחר חוליית מחבלים שחדרה ליישוב גדיש ורצחה את סייר הביטחון של מועצה אזורית גלבוע. במהלך הלחימה נפצע מירי ועל תפקודו באירוע עוטר בעיטור האומץ.
בשנת 2005 עלה יעקב שבתאי על מדים הכחולים ומונה לתפקיד מפקד תחנת משטרת עירון. לאחר תפקיד זה שירת כמפקד ביחידת מתפ"א (מנהלת תיאום פעולות אכיפה). בשנת 2010 מונה למפקד מרחב שומרון במחוז ש"י ובשנת 2013 מונה לתפקיד מפקד מרחב שרון במחוז מרכז והועלה לדרגת תנ"צ. בתחילת 2016 קודם לדרגת ניצב ומונה לתפקיד מפקד משמר הגבול, תפקיד שבו כיהן כ-5 שנים עד בחירתו ומינויו לתפקיד מפכ"ל המשטרה.
טקס הענקת דרגת רב ניצב (צילום: דוברות המשטרה)
שר הבט"פ, מר אמיר אוחנה: "אחרי למעלה משנתיים במהלכן למשטרת ישראל לא היה מפקד קבוע אנחנו יוצאים היום לדרך חדשה, לטובתה של מדינת ישראל ומשטרת ישראל. כמו בכל תפקיד בו כיהנת, קובי, הצגת יכולות מרשימות של חשיבה מחוץ לקופסה ויזמות. לאורך כל שנות שירותך במדים, המצוינות שלך, הערכים שלך והמאמצים שלך זכו להכרה והוקרה משמעותית בשלוש הזדמנויות שונות: אות מצטיין הנשיא בשנת 1994; עיטור המופת של משטרת ישראל בשנת 1995; ובעיטור האומץ של משטרת ישראל בשנת 2004. לאלו שאינם יודעים, נספר כי יש לך תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני במנהל חינוך, עניין שבא לידי ביטוי בהנחלת ערכים לפקודיך בכל משימה ותפקיד בו כיהנת, מתוך הבנה ותפיסה עמוקה כי על לובש מדים להיות דמות ערכית ראויה שתשמש מודל לחיקוי. זו המשטרה שאזרחי ישראל זקוקים לה. זו אחת מהסיבות הרבות, שבגינן אני מאמין שאתה האדם המתאים להוביל את משטרת ישראל ולחזק את אמון הציבור בה. קובי, אתה לוחם, מפקד ומחנך בכל רמ"ח איבריך. מרגע זה, משטרת ישראל מופקדת כעת בידיך למשמורת קבועה. לפתחך משימות בוערות, דחופות ולא פשוטות לטיפול. בשם אזרחי ישראל כולם, ולמענם, אני מאחל לך הצלחה במשימה החשובה והכבדה שהסכמת לקחת על עצמך – לשמור על ביטחונם ושלומם של אזרחי המדינה. ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן הזה!".
מפכ"ל המשטרה הנכנס, רב-ניצב יעקב שבתאי: "נפלה בידי הזכות להוביל ארגון המוכיח משחר הקמתו את מקצועיותו, מיומנותו ונכונותו לכל משימה ואתגר. ארגון שמתברך בהון אנושי איכותי ומסור, הנרתם לבצע את שליחותנו. מפקדי משטרת ישראל, קציניה, שוטריה ולוחמיה, חדורי ערכים, מסורים ומוסריים, ופועלים מתוך תחושה אמיתית של שליחות. אני נוטל על עצמי את האחריות המלאה להוביל את המשטרה ולספק בטחון אישי לאזרחי ישראל. בתקופת כהונתי אדאג לכך שמשטרת ישראל תהיה תמיד במוכנות מבצעית גבוהה, בעלת חוסן ערכי, יצירתית, טכנולוגית, יעילה ותשכיל לזהות אתגרים ולהתמודד עמם באופן מיטבי. כבר 31 שנה אני גאה בכל בוקר ללבוש מדים ולשאת את סמלי משטרת ישראל ומדינת ישראל ואני מודע לכובד האחריות הרובצת לפתחי ונכון לשאת בה מתוך תחושת אמונה ושליחות".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!