העירייה וכבאות והצלה חדרה מתקינים גלאי עשן בבתי קשישים
ראובן יגיל שבת,
20 בפברואר 2021, 06:55
הגלאים מותקנים בבתי קשישים ומרותקי בית במטרה לצמצם את מספר הנפגעים משריפות ביתיות. גנדלמן: "גלאי עשן חשובים לכל בית, אך בבתי קשישים הם חשובים על אחת כמה וכמה"
עיריית חדרה וכבאות והצלה חדרה פתחו במשותף במבצע להתקנת גלאי עשן בבתי קשישים ומרותקי בית. במסגרת המבצע ייצאו צוותים משולבים של העירייה ושל כבאות והצלה לבתי תושבים כדי להתקין בביתם גלאי עשן במטרה לצמצם למינימום את מספר המקרים של פגיעת קשישים משריפה בביתם.
לדברי ראש העירייה צביקה גנדלמן אשר עודד את המבצע המשותף, "גלאי עשן חשובים לכל בית, אך בבתי קשישים הם חשובים על אחת כמה וכמה. ישנם קשישים שנוטים לשכוח אמצעי חימום או בישול, וכאשר פורצת אש הם לא תמיד שמים לב לכך מיידית. גם כאשר הם שמים לב, רמת התגובה שלהם ומהירות ההתניידות שלהם נמוכים משמעותית מאוכלוסיות אחרות. כך שבמקרה שלהם, התקנת גלאי עשן הוא מבצע מציל חיים".
בדרך להתקנת גלאים (צילום: דוברות העירייה)
את הקשישים ומרותקי הבית מאתרים באמצעות עובדות סוציאליות ואבות הקהילה המגיעים אליהם באופן תדיר לביקורי בית. בשלב הראשון מתקיים המבצע בשכונת גבעת אולגה, בשיתוף המחלקה לאזרחים ותיקים באגף הרווחה של העירייה והקהילה התומכת, ולוחמי אש מתחנת הכבאות וההצלה בגבעת אולגה.
אל בתי הקשישים יצא צוות בהובלת סגן ראש העיר ומחזיק תיק הרווחה והאזרחים הוותיקים, רומן גישר, וכן מנהלת המחלקה לאזרחים ותיקים רויטל פוקס, אב הקהילה של שכונת גבעת אולגה מיכאל מזרחי, אב הקהילה בחדרה ירח באומגרטן, ולוחמי אש מתחנת גבעת אולגה.
לדברי רויטל פוקס, בהמשך מבצע ההתקנה יתקיימו במועדונים ובמרכזי היום לקשיש הרצאות ייעודיות בנושא חשיבות השמירה על בטיחות בבית ועל אמצעים למניעת תאונות ביתיות.
בתום ההתקנה ביומו הראשון של המבצע הסביר גישר כי, "לא אחת אנו שומעים על שריפה שפרצה בבתי קשישים כתוצאה מאמצעי חימום מיושנים, שכחה של גז דולק במטבח וסיבות דומות נוספות. רוב הפעמים הפגיעה נגרמת משאיפת עשן, ולכן התקנת גלאי העשן המתריע מיד עם פרוץ האש, עשויה להוות את ההבדל בין חיים ומוות ולצמצם באופן ניכר את משפר הנפגעים".
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!