עיריית חדרה פרסמה קול קורא המזמין את הציבור להמליץ על מועמדים להדלקת משואות שיתקיים בטקס יום העצמאות במסגרת אירועי ה-130 לעיר
עיריית חדרה פרסמה קול קורא המזמין את הציבור להמליץ על מועמדים להדלקת משואה בטקס יום העצמאות המרכזי בעיר. מדי שנה נפתחים אירועי יום העצמאות בחדרה בטקס הדלקת 12 משואות כמספר 12 השבטים. הטקס מהווה מעבר הדרגתי בין היגון של יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה לבין שמחת יום העצמאות.
יום העצמאות ה-73 למדינת ישראל יתקיים בחדרה במסגרת חגיגות ה-130 להיווסדה של העיר, ובהתאם לכך גם נבחר הנושא להדלקת המשואות: צאצאיהם של מייסדי חדרה.
את הטקס מרכזת המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי. רשימת המומלצים תיבחן בוועדה מיוחדת שהוקמה לבחירת מדליקי המשואות. יו"ר הוועדה הוא מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים.
ניתן להגיש המלצות על צאצאי מייסדים בצירוף קורות חיים ונימוקים, לא יאוחר מיום ראשו ה-7 במרץ. את ההמלצות ניתן למסור באופן ידני (בכפוף להנחיות משרד הבריאות) בלשכת המשנה לראש העיריה חדוה יחזקאלי (בניין העירייה רח' הלל יפה 9, קומה 3), או באמצעות פקס: 04-6303217, טלפון 052-8800226, או דואר אלקטרוני: Hedva-y@hadera.muni.il.
על המועמדים להיות תושבי חדרה המייצגים את הנושא הנבחר לשנה זו.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!