מנצחים את הקורונה: ערכות עידוד לילדים השוהים בבידוד
ראובן יגיל יום ראשון,
21 בפברואר 2021, 18:54
עיריית חדרה מחלקת למשפחות עם ילדים שנכנסו לבידוד ערכות "עידוד בבידוד" הכוללות שי מתוק ומשחקים עבור הילדים
מרכז הצעירים העירוני והמחלקה לשירותים חברתיים מובילים יחד פרויקט חלוקה של ערכות "עידוד בבידוד" למשפחות עם ילדים השוהות בבידוד. מידי יום מזה מספר חודשים מחלקים עשרות סטודנטים צעירים מאות ערכות עידוד בבידוד למאות ילדים מבודדים עד לפתח הבית. כל משפחה ששוהה בבידוד ולה ילדים עד גיל 12, מקבלת עד לפתח הבית אתה ערכה הכוללת שי מתוק וערכת משחקים עבור הילדים.
מטרת הערכה להנעים את זמנם של המבודדים ולהקל מעט את תקופת השהות המאתגרת בבית, לחזק את הקשר המשפחתי באמצעות ישיבת המשפחה בצוותא כדי לשחק במשחקים של פעם, תוך הפוגה מהמסכים.
סטודנטיות עם ערכות העידוד (צילום: דוברות העירייה)
את הרעיון לחלק ערכות "עידוד בבידוד" יזם אגף נוצ"ץ של עיריית חדרה בתחילתו של הסגר הראשון, לנוכח המשפחות הרבות שמצאו עצמן מבלות שעות ארוכות בבית. במהלך במסגרת הסגר חולקו כ-1,000 ערכות למשפחות עם ילדים בכל רחבי העיר. לאור ההצלחה, ממשיכה היוזמה גם לתוך הסגר השלישי. את הערכות אורזים ומשנעים מידי חודש עשרות סטודנטים מלגאים של "טורבינה" מרכז הצעירים העירוני חדרה.
רשימות המשפחות והילדים המבודדים מגיע מאגף הרווחה של העירייה, ולכל משפחה נארזת ערכה אישית המביאה בחשבון את מספר הילדים. בהמשך מגיעים הסטודנטים עד לפתח ביתה של כל משפחה ומשפחה ומניחים את הערכה מחוץ לבית.
עבור הסטודנטים החדרתיים מהווה המיזם הזדמנות להתחבר לקהילה ולעיר, להוביל שינוי ולהיות משמעותיים מאוד עבור מאות משפחות וילדים בבידוד. המיזם זוכה לתשבחות ולתגובות חמות של המשפחות שמקבלות את הערכות.
עיריית חדרה רואה בליווי המשפחות מטרה חשובה ותדאג להמשיך ולעודד את השוהים בבידוד, תוך שימת הדגש על המלחמה בנגיף הקורונה ועידוד השמירה על ההנחיות.
המשפחות הצעירות מוזמנות להתעדכן בקבוצות הפייסבוק "משפחות צעירות בחדרה" ובדף של "טורבינה מרכז צעירים" ולהתעדכן במגוון הרב של הפעילויות המוצעות בתקופת הסגר.
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
פלאשנט עסקים | 29.7.2026
לא כל חופשה באמת מרגיעה אבל יש מיומנות שכן
...
פלאשנט עסקים | 27.7.2026
המתנות האישיות שכובשות את 2026 – למה כולם בוחרים טבעות עם חריטה אישית
...
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.