ריבוי המשברים המשפחתיים שאפיינו את תקופת הקורונה, מתבטא בין היתר גם בעלייה במספר המשפחות שהגיעו לקבל שירות במרכז הקשר של העירייה
העלייה החדה במספר המשפחות שהגיעו לקבל שירות במרכז הקשר של העירייה, מהווה סמן נוסף לעלייה במספר המשברים המשפחתיים שפרצו בתקופת הקורונה. לעומת שנת 2020 שבמהלכה קיבלו כ-40 משפחות שירות במרכז, כבר בחודש ינואר 2021 פנו לטיפול 22 משפחות. כלומר, בחודש אחד פנו לסיוע יותר ממחצית המשפחות שפנו במהלך כל השנה שעברה.
מרכז קשר הורים-ילדים הוא מסגרת מוגנת, תומכת ומקצועית לקיום מפגשים בין הורים לילדיהם במצבים של קונפליקטים במשפחה על רקע של פירוד, גירושין או אלימות וסיכון. המפגשים במרכז נועדו לבנייה והבניה מחדש של קשר בין הורים לילדיהם, כשקשר זה אינו מתקיים בצורה עצמאית. המגמה היא לבנות, במידת האפשר, תוכנית טיפול שתאפשר בצורה הדרגתית, לפי הצרכים והיכולות של הילדים ושל ההורים, לעבור מזמני שהות במסגרת מוגנת לזמני שהות עצמאיים וקבועים בקהילה, לבד מן המקרים שיחייבו פיקוח צמוד זמן ממושך.
עלייה במספר הפניות (צילום: pixabay)
לדברי מנהלת מחלקת מזרח באגף הרווחה ואחראית על מרכז הקשר, עינב כצמן, "צוות מרכז הקשר מתמודד עם אתגרים רבים, שהבולטים ביניהם הם סרבנות קשר, אלימות ותוקפנות, קושי בקבלת כללי המרכז, הורה מסית, התמודדות עם סיטואציות מורכבות, חידוש קשר לאחר נתק ממושך, עבודה עם ילדים בגילאים שונים (מתינוקות ועד מתבגרים(. השנה האחרונה הייתה מאתגרת מאד על רקע משבר הקורונה, מצב אשר אילץ את צוות המרכז להיות יצירתיים ולהשתמש באמצעים טכנולוגיים או לחילופין קיום מפגשים פיזיים תוך שמירה על בריאות הצוות והמשפחות. כל זאת על מנת לאפשר עד כמה שניתן את המשך קיום הקשר בין הילדים להוריהם".
מרכזי הקשר הפועלים בישראל מספקים שירות בפיקוח מקצועי של השירות לפרט ולמשפחה באגף לשירותים אישיים וחברתיים במשרד הרווחה והשירותים החברתיים. את המרכזים מפעילות המחלקות לשירותים חברתיים ברשויות המקומיות בהתאם למדיניות , ומאיישים אותם עובדים סוציאליים מקצועיים, מתוך תפיסה אשר לפיה יש למרכזים ערך טיפולי, והם אינם ממלאים רק תפקיד של פיקוח.
כצמן: "מרכז הקשר מיועד לשמש כמקום מפגש בין הורה לילד כאשר נדרש פיקוח מקצועי על המפגש, או כאשר קיים סיכון לילד במפגש בינו לבין ההורה. המקום מאפשר להורה שלא היה בקשר עם ילדו לחדש את הקשר, תוך הדרכה והכוונה, וזאת כשלב ביניים לפני קביעת זמני שהות.
המטרה להביא לשיפור בקשר בין הורים לילדיהם לאחר שנפגע בעקבות משבר גירושין או פירוד, או אלימות במשפחה, וכן למסייע במניעת עימותים בעת המעבר של הילדים מהורה להורה. המקום משמש גם למפגש לילדים והורים המתגוררים בריחוק גיאוגרפי וזקוקים למקום מפגש הולם, וכן מקום מפגש בין אבות לילדיהם כאשר הילדים שוהים עם אמם במעון לנשים מוכות, ונדרש מפגש בין האב לילדים במסגרת מוגנת ובפיקוח".
את מרכז הקשר בחדרה מפעיל אגף הרווחה של העירייה, וניתן בו שירות לחדרה ולאזור. צוות המרכז מונה שני עובדים סוציאליים, גיל בר וגליה אלטיט, וכן מלווה שמסייעת בקיום המפגשים בפיקוח. בנוסף, מועסק במרכז מאבטח לשמירה על בטחון המשפחות והעובדים. את העובדים מלווה מקצועית עו"ס לחוק סדרי דין עדי הרפז, והם מקבלים הדרכה שוטפת על-ידי מטפלת משפחתית גלי בראל, מהתחנה לטיפול משפחתי של אגף הרווחה.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".