2 נערים נפגעו בחדרה מפיצוץ שאירע מחימום חומרים כימיים
שלומי גבאי יום חמישי,
4 במרץ 2021, 16:42
הנערים פונו לבי"ח שיבא בתל השומר במצב בינוני עם חבלות וכוויות בפלג גופם העליון
היום (חמישי) סמוך לשעה 12:30, נפצעו בבית ברחוב משמר הים בחדרה שני נערים בני 17 ו-15 באורח בינוני לאחר שככל הנראה ערבבו חומרים שונים ובהם סוכר ואשלגן תוך שהם מחממים אותם על גזייה.
עם התקבל הדיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון הוזעקו למקום חובשים ופראמדיקים של מד"א שהעניקו לנערים טיפול רפואי ופינו אותם לבי"ח שיבא בתל השומר כשהם סובלים מחבלות וכוויות בפלג גופם העליון.
צוותי מד"א בזירת האירוע (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
הפראמדיקיות של מד"א לי אם לוי ושולמית ארינוס סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו את 2 הנערים כשהם בהכרה וסובלים מפציעות בפלג גופם העליון. הענקנו להם טיפול רפואי שכלל ניקוי הפציעה, חבישות ומתן משככי כאבים, הכנסנו אותם לניידות טיפול נמרץ ופינינו אותם לבית החולים כשמצבם יציב."
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!