הפרויקט שיאפשר לחדרה להפעיל את החינוך במקרה שהעיר תהיה אדומה
ראובן יגיל יום רביעי,
10 במרץ 2021, 11:08
עיריית חדרה מצטרפת לפרויקט הארצי שמטרתו לצמצם את ההדבקה במוסדות החינוך ולאפשר את הפעלת מערכת החינוך גם במקרה שהעיר תהיה אדומה. מפגש זום מיוחד עם כל השאלות והתשובות ייערך בשבוע הבא. לצורך השתתפות בפרויקט דרושה הסכמה של 50 אחוז מההורים
עיריית חדרה מצטרפת לפרויקט "מגן חינוך" הארצי. באמצעות אגף החינוך ובשיתוף משרד החינוך, משרד הבריאות ו-ועד ההורים העירוני, יחלו בתי הספר בעיר בגיוס הסכמה של ההורים להיכנס לפרויקט, שמטרתו לזהות במהירות שרשרת הדבקה ולאפשר למוסדות החינוך להמשיך לפעול כרגיל גם כאשר העיר הופכת לאדומה. מנהל הפרויקט בחדרה הוא סגן מנהל אגף החינוך שמעון חלפון.
בימים אלה פונים בתי הספר להורים על מנת שיסכימו לבדיקות של הילדים אחת לשבוע, על מנת לצמצם את שרשרת ההדבקה. המטרה היא שבמרבית בתי הספר בעיר יגיעו להסכמה של לפחות 50 אחוז מהורי הילדים לבדיקה. במקרה וזה יקרה - בתי הספר ימשיכו לפעול כרגיל גם במקרה וחדרה תהפוך להיות עיר אדומה.
ביום שלישי הבא (16/3/21, 20:15) ייערך זום מיוחד בנושא עבור ההורים, על מנת לענות על כל השאלות של ההורים. בזום ישתתף בין היתר גם נציג "מגן חינוך" הארצי.
חשוב לציין, כי על מנת שבית ספר מסוים ייכנס לפרויקט חייבים לקבל הסכמה של לפחות 50 אחוזים מההורים. באגף החינוך מקווים כי מרבית בתי הספר בעיר ייכנסו לפרויקט, אבל מדגישים כי גם אם במקרה קיצון, רק בית ספר אחד ישיג את ההסכמה הנדרשת, הוא ייכנס לפרויקט ובמקרה שחדרה תהפוך לעיר אדומה ויהיו מגבלות על מערכת החינוך, אותו בית ספר יוחרג מהמגבלות הללו.
מגן החינוך של חדרה (צילום: שלומי גבאי)
מטרת התוכנית היא למנוע הדבקות תוך בית ספריות (לאתר ככל שניתן את הילד הראשון או המורה הראשון שחולה) ובכך להגן על התלמידים, המורים והמשפחות (של התלמידים והמורים) ולשמור על בריאותם. כאשר מטרת העל היא לשמור את בית הספר פתוח תמיד ובכך לספק וודאות להורים ולתלמידים.
.
מי נבדקים? כל באי בית הספר: תלמידים מורים ואנשי צוות (לא כולל מחלימים) אשר אישרו את השתתפותם. להורים לתלמידים ולמורים זכות לחזור בהם מהסכמתם בכל שלב. יחד עם זאת, אם אחוז הנבדקים יורד מתחת לסף, בית הספר עשוי להפסיק להשתתף ב"מגן חינוך".
מתי נעשית הבדיקה? במהלך יום הלימודים, בתיאום על מנהלי בית הספר.
איפה נעשית הבדיקה? במתחם בית הספר. מנהלי בית הספר מחליטים על המיקום המדויק (כיתות או אולם ספורט למשל).
מי מבצע את הבדיקה? גורם דוגם מוסמך, בשלב ראשון מד"א ובהמשך ישולבו דוגמים מוסמכים אחרים. הורה המעוניין להיות נוכח בבדיקה יוכל לעשות זאת בתיאום ובהתאם למדיניות בית הספר.
כל כמה זמן מבוצעת הבדיקה? התלמידים והמורים נבדקים אחת לשבוע. במידת הצורך תעלה התדירות לפעמיים בשבוע.
חשוב לציין כי הבדיקה היא אינה הבדיקה הרגילה שבוצעה בעבר, אלא בדיקה ידידותית הרבה יותר עבור הילדים, כאשר המטוש נכנס רק לקצה האף ולקצה הלשון.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.