פקח נקלע לתאונה בחדרה והעניק טיפול מציל חיים לפצוע דריסה
ראובן יגיל יום חמישי,
11 במרץ 2021, 08:01
פקח עירוני בעל תעודת הסמכה כחובש, הגיש סיוע ראשוני להולך רגל שנפגע ממכונית, וטיפל בו עד להגעת אמבולנס שפינה אותו לבית החולים
פקחים של עיריית חדרה שהיו עדים לתאונת דרכים שבמהלכה נפגע הולך רגל, הגישו סיוע להולך הרגל עד להגעת ניידת מד"א. בעקבות התאונה, שארעה ברחוב ששת הימים פינת רחוב הנשיא, הגיעה למקום המשטרה וכן איחוד הצלה, והרחוב נסגר לתנועה כדי לבדוק את נסיבותיה. במהלך התאונה פגע רכב פרטי בהולך רגל שעבר במעבר חצייה ונפצע מהמכונית.
שני פקחים של עיריית חדרה שסיירו במקום מיהרו לזירת התאונה כדי לסייע. אחד הפקחים, דודו אבהיל, בעל תעודת הסמכה של חובש מד"א, טיפל בפצוע והגיש לו סיוע ראשוני עד להגעת אמבולנס שפינה אותו לבית החולים.
לפקח דודו אבהיל רקורד מרשים של ערנות בתפקיד והגשת סיוע, וכבר זכה על פעילותו לתעודת הוקרה מהמשטרה.
זירת התאונה (צילום: דוברות העירייה)
לאחרונה, למשל, סייע להשיב פעוטה אבודה לזרועות אימה. הפעוטה נסעה עם אימה באוטובוס, וירדה בתחנה הלא נכונה. כשהאם הבחינה בהיעלמות בתה, החלה לחפשה בבהלה ברחובות העיר. אבהיל הבחין באם, הרגיע אותה, בירר את מסלול האוטובוס ולאחר סיור לאורכו אכן איתר את הילדה והשיבה לזרועות אימה.
על מעשהו קיבל שבחים ממנהל אגף אכיפה וביטחון, שהדגיש כי אין זו הפעם הראשונה שערנותו של אבְהִיל מוכיחה את עצמה בשמירה על ביטחון הציבור.
גם בשנה שלפני כן גילה ערנות למופת כאשר במהלך סיור ממונע שערך, הבחין בצעירה שצעדה ברגל ואוחזת בבטנה בצורה שעוררה את חשדו. הוא עקב אחריה ברכבו, וכשהגיעה לאזור צומת המשטרה עצר את הרכב והחל לתשאל אותה, מבלי שהצליחה להסביר מה מעשיה במקום. אבהיל הזמין את השיטור העירוני, שמיד שלח ניידת, ובמקביל הגיע למקום גם רכז מודיעין של משטרת חדרה. הצעירה נעצרה במקום. בחיפוש שבוצע נמצאו עליה שתי סכינים, ובעת מעצרה הצהירה על כוונות פגיעה לאומניות.
על כך זכה בתעודת הוקרה מידי מפקד המשטרה, ולשבחים מפי מנהל אגף אכיפה וביטחון בעירייה אשר ציין כי שיתוף הפעולה בין הפיקוח העירוני לשיטור העירוני ומשטרת חדרה מוכיח עצמו בשמירה על ביטחון הציבור בחדרה.
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.