בחדרה כל תושב נחשב: הפוסט שהוביל להקמתו של גן ציבורי
ראובן יגיל יום שני,
15 במרץ 2021, 20:47
בעקבות הצעה של תושבת מרחוב הרברט סמואל הקימה העירייה על שטח עירוני בין הבניינים גן ציבורי להנאת התושבים וילדיהם
עיריית חדרה חנכה גינה ציבורית ברחוב הרברט סמואל, ובכך הוכיחה כי היא מיישמת את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן לפיה כל תושב נחשב.
היוזמה להקמת הגינה הציבורית נולדה לאחר קבלת פוסט של תושבת השכונה מתת ויזל לפייסבוק של ראש העיר, ובו כתבה כי היא מתגוררת ברחוב הרברט סמואל בבניין בן 16 קומות, הכי גבוה בעיר, שמתגוררים בו 70 משפחות והרבה זוגות צעירים עם ילדים קטנים. לדבריה, ליד הבניין יש שטח של העירייה, אשר אם יוקם בו גן ציבורי הוא יוכל לשרת את התושבים וילדיהם לבילוי פנאי בשעות אחר הצהריים.
הגן החדש (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר הרים את הכפפה והנחה את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לבדוק את בקשת התושבת ואת האפשרות להקים על השטח העירוני גן ציבורי עבור תושבי השכונה. העירייה אכן הכשירה את השטח, ניקתה אותו ופינתה אותו מצמחייה ופסולת, והקימה גן ציבורי להנאת התושבים וילדיהם.
בטקס צנוע נחנך הגן הציבורי החדש במעמד ראש העיר גנדלמן, המנכ"ל זיגדון, המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי אשר אגפו הוביל את הקמת הגן, ונציגי התושבים. הגן ישרת את תושבי הבניינים הסובבים אותו, והוא כולל פינת ישיבה, נדנדות לגילאים שונים, מכוניות מתנדנדות, מתקני משחקים, ומשחקי מדרכה מגוונים.
בעקבות הקמת הגן שלחו חברי ועד הבניין, היו"ר יעקב גרשוני, ניצה וינטר, דוד ויזל ושרה כץ, מכתב תודה לעיריית חדרה, ובו נאמר: כעת יש לנו פינה ירוקה שעם הזמן תהפוך להיות נקודת חם קסומה. אנו כולנו מעריכים ומוקירים כל אחד ואחת שהיטו כתף ותרמו לביצוע המהיר והמקצועי של המקום. התוצאה עולה על המצופה, מושכת את העין ואת הרגלים, ומרנינה את הנפש. יישר כוח והמשך עשייה פורייה לשגשוג העיר.
גזירת הסרט בשיתוף ועד התושבים (צילום: דוברות העירייה)
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
מדברים על זה
איך לבחור מצבר לרכב באזור חדרה – מדריך לנהגים שלא רוצים להיתקע
...
פלאשנט עסקים | 8.7.2025
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!
"התרנגול" - ציור קיר שיצר האמן שמוליק כץ לפני כמעט 80 שנה בבית הילדים בקיבוץ געתון, שהושחת וכמעט נהרס - מצא בית חדש. לאחר ששומר במהלך השבועות האחרונים, נתלה מחדש "התרנגול" בכניסה לבית המוסדות של געתון, וכעת שוב יכול הציבור ליהנות ממנו במלוא הדרו. אהבנו!
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.