בחדרה כל תושב נחשב: הפוסט שהוביל להקמתו של גן ציבורי
ראובן יגיל יום שני,
15 במרץ 2021, 20:47
בעקבות הצעה של תושבת מרחוב הרברט סמואל הקימה העירייה על שטח עירוני בין הבניינים גן ציבורי להנאת התושבים וילדיהם
עיריית חדרה חנכה גינה ציבורית ברחוב הרברט סמואל, ובכך הוכיחה כי היא מיישמת את מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן לפיה כל תושב נחשב.
היוזמה להקמת הגינה הציבורית נולדה לאחר קבלת פוסט של תושבת השכונה מתת ויזל לפייסבוק של ראש העיר, ובו כתבה כי היא מתגוררת ברחוב הרברט סמואל בבניין בן 16 קומות, הכי גבוה בעיר, שמתגוררים בו 70 משפחות והרבה זוגות צעירים עם ילדים קטנים. לדבריה, ליד הבניין יש שטח של העירייה, אשר אם יוקם בו גן ציבורי הוא יוכל לשרת את התושבים וילדיהם לבילוי פנאי בשעות אחר הצהריים.
הגן החדש (צילום: דוברות העירייה)
ראש העיר הרים את הכפפה והנחה את מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לבדוק את בקשת התושבת ואת האפשרות להקים על השטח העירוני גן ציבורי עבור תושבי השכונה. העירייה אכן הכשירה את השטח, ניקתה אותו ופינתה אותו מצמחייה ופסולת, והקימה גן ציבורי להנאת התושבים וילדיהם.
בטקס צנוע נחנך הגן הציבורי החדש במעמד ראש העיר גנדלמן, המנכ"ל זיגדון, המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי אשר אגפו הוביל את הקמת הגן, ונציגי התושבים. הגן ישרת את תושבי הבניינים הסובבים אותו, והוא כולל פינת ישיבה, נדנדות לגילאים שונים, מכוניות מתנדנדות, מתקני משחקים, ומשחקי מדרכה מגוונים.
בעקבות הקמת הגן שלחו חברי ועד הבניין, היו"ר יעקב גרשוני, ניצה וינטר, דוד ויזל ושרה כץ, מכתב תודה לעיריית חדרה, ובו נאמר: כעת יש לנו פינה ירוקה שעם הזמן תהפוך להיות נקודת חם קסומה. אנו כולנו מעריכים ומוקירים כל אחד ואחת שהיטו כתף ותרמו לביצוע המהיר והמקצועי של המקום. התוצאה עולה על המצופה, מושכת את העין ואת הרגלים, ומרנינה את הנפש. יישר כוח והמשך עשייה פורייה לשגשוג העיר.
גזירת הסרט בשיתוף ועד התושבים (צילום: דוברות העירייה)
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.