עיריית חדרה העניקה שי מתוק ואגרת הוקרה לנשים בצוותי הרפואה בקופות החולים בעיר, על תפקודן המסור בימי הקורונה
לציון יום האישה הבינלאומי חילקה עיריית חדרה שי מתוק לנשים העובדות בצוותים הרפואיים בקופות החולים בעיר. הנשים קיבלו שוקולד איכותי שיצרו חניכי מית"ר נירים חדרה במסגרת "גוונים של מתוק", בצירוף אגרת הוקרה שעליה חתומים ראש העירייה, צביקה גנדלמן, חברת המועצה ויו"ר ועדת נשים בעירייה עו"ד מירי נחשונוב, ויועצת ראש העיר לענייני מעמד האישה רויטל פוקס. באגרת נאמר: "לנשים בצוותי הרפואה של קופות החולים, שי מתוק לציון חודש האישה בהוקרה על מאמציכן, מסירותכן, ודאגתכן לבריאות הציבור בכל שעה ובכל עת, ובמיוחד בימים אלה של ההתמודדות עם נגיף הקורונה. תודה ויישר כוח".
גוונים של מתוק (צילום: דוברות העירייה)
עו"ד נחשונוב ופוקס יצאו אל קופות החולים והעניקו את השי והאגרת לנשים העובדות בצוותי הרפואה, כדי לחזקן ולהביע להן תודה בשם כל תושבי העיר.
פוקס: "אנחנו מודים לנשים בצוותים הרפואיים על העשייה. כמנהלת המחלקה לאזרחים הוותיקים אני מודה על היחס החם שהעניקו לאזרחים ותיקים, על כך שעטפו אותם בתקופה הקשה. לא קל לשלב בין אימהות לקריירה, והנשים עשו זאת בהצלחה. בחרנו להעניק להן שי פרי עבודה של מית"ר נירים חדרה לנוער בסיכוי. חשוב לנו שיהיה להם תעסוקה, ובד בבד להביע באמצעותם את האהבה והערכה שלנו לנשים ביום האישה ובכל ימות השנה".
נחשונוב: "השנה, יותר מתמיד, דרשה המציאות מהנשים בצוותים הרפואיים לעבוד קשה יותר מתמיד תוך שילוב אימהות לילדים ללא מסגרות חינוכיות, משימה מאוד מאתגרת. לכן, היה חשוב לנו לחזק אותן ולהביע את תודתנו ולאחל להן יום אישה שמח".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!