כחלק מהפעילות להגברת הבטיחות בדרכים, צובעת העירייה שלטי רצפה עם מסרים הקוראים להולכי רגל לגלות ערנות בבואם לחצות מעברי חצייה
עיריית חדרה באמצעות המטה העירוני לבטיחות בדרכים, ובהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן להגברת הבטיחות בעיר, מקדמת את מיזם "מדרכות מסבירות" שבמסגרתו מבוצעת בימים אלו צביעה של שלטי רצפה בסמוך למעברי חצייה.
המיזם בשיתוף הרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) ובהובלתו של מ"מ ראש העיר ניר בן- חיים הממונה על תיק בטיחות בדרכים בעירייה.
מסרים להולכי הרגל (צילום: דוברות העירייה)
מנתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים כולה כי כ-35 אחוז מהנפגעים בתאונות דרכים במרחב העירוני בישראל הם הולכי רגל. בעקבות כך יצאה הרשות הלאומית בקמפיין "תסתכלו לי בעיניים" שמטרתו ליצור קשר עין עם הנהג על מנת לוודא שהוא רואה את הולך הרגל המתכנן לחצות במעבר החצייה.
בן חיים, נורדמן וליפשין (צילום: דוברות העירייה)
פרויקט "מדרכות מסבירות" מבוצע כעת ברחבי העיר, בעיקר בצמתים הסמוכים למוסדות החינוך וכן במרכז העיר בצמתים שתנועת הולכי הרגל בהם רבה, ובמעברי חצייה בהם ארעו תאונות דרכים.
לדברי ניר בן-חיים, "המיזם הוא עוד נדבך חשוב לצמצום תאונות הדרכים. אין ספק שיש בו נראות ובולטות לקראת מעברי החצייה, ולכן הוא פונה לכלל המשתמשים בדרך מילדים ועד מבוגרים".
מנהל המטה העירוני לבטיחות בדרכים נדב ליפשין, מוסיף כי רבים מהולכי הרגל חוצים כיום עם הטלפון הנייד ביד תוך כדי שליחת מסרונים כאשר ראשם לכיוון הקרקע. הסימון בסמוך למעברי החצייה גורם להם לראות את הסימון ולהרים את הראש כאשר הם חוצים במעבר חצייה. לדבריו, "אנו נדרשים להמציא את עצמנו מחדש בכל פעם במטרה לגרום להולך הרגל לעצור, להסתכל, להאזין, לבחון את התנועה בטרם יחצה את הכביש במעבר החצייה".
הצביעה מבוצעת בימים אלה, לקראת חופשת חג הפסח שבה תנועת הולכי רגל רבה יותר ברחובות העיר, אנשים יוצאים לרכישת מוצרים ומתנות, וחשוב שיעשו זאת בבטחה.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".