עד כה נעצרו 6 חשודים בחשד לעבירות על חוק הלבנת הון, חוק רישוי עסקים, חוק המים והיזק בנסיבות מחמירות וצפויים מעצרים נוספים. נתפסו גם משאיות ונגררים ששימשו את החשודים לביצוע העבירות
בתום חקירה סמויה בת מספר חודשים, שניהלו היחידה המרכזית של משטרת ישראל במחוז והמשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, נעצרו הבוקר (ג') 6 תושבי חדרה וכרכור, בחשד לעבירות הלבנת הון, חוק שמירת הניקיון, חוק רישוי עסקים, חוק המים והיזק בנסיבות מחמירות.
על-פי החשד, החשודים הפעילו משאיות איסוף בסמוך לשטחי בנייה והריסת מבנים, שבאמצעותן העבירו את הפסולת למיון בתחנת מעבר לא חוקית בסמוך לחדרה. לאחר מכן, הפסולת נשרפה בחלקה, בניגוד לחוק, חלקה הועברה להטמנה לגובה וחלקה נשלחה לאתרי הטמנה אחרים. בנוסף, כך על פי החשד, פעל במקום מתחם לקיום אירועים בו נערכו מסיבות ואירועים שהתשלום עבורם לא דווח לרשויות המס כנדרש בחוק.
כלבן במהלך החיפוש (צילום: דוברות המשטרה)
בעקבות איסוף המידע של המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה הועבר חומר החקירה למשטרת ישראל ונפתחה חקירה בדבר הפעלת תחנות מעבר לפסולת, הפועלות באופן לא חוקי, וכן הטמנת פסולת בקרקע תוך עבירה על חוק הניקיון וללא רישיון עסק כנדרש.
בתום איסוף הראיות הנדרשות, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגים שונים, עברה החקירה הבוקר (ג') לשלב הגלוי, כאשר צוותים משולבים של בלשי המשטרה וצוות המשטרה הירוקה, עצרו את ששת החשודים, חמישה מהם תושבי חדרה בשנות ה-30 וה-40 לחייהם ותושב כרכור בשנות ה-40 לחייו בחשד למעורבות בפרשיה. בנוסף עוכבו שישה חשודים נוספים בהם נהגי משאיות, אנשי כספים ובעלי תפקיד נוספים. כלל המעורבים הובאו לחקירה במשרדי היחידה המרכזית של מחוז חוף .
עם מעצרם של החשודים היום לפנות בוקר, ערכו בלשי המשטרה ומפקחי המשטרה הירוקה חיפושים במשרדי אתר הפסולת ובמשאיות, לשם תפיסת מסמכים וראיות נוספות העשויות להיות רלוונטיות לחקירה, לצד תפיסה של המשטרה הירוקה של משאיות, נגררים וציוד מכני הנדסי נוסף שיועברו להמשך הליך חילוט.
החקירה בראשיתה וצפויים מעצרים נוספים, כאשר בהתאם לצורכי החקירה וממצאיה יובאו חשודים בהמשך היום לדיון בבית משפט השלום חיפה, בבקשה להאריך את מעצרם.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.