לבקשת הסוחרים: יורחב האזור המגביל חניה בחינם במרכז העיר
ראובן יגיל יום חמישי,
22 באפריל 2021, 07:58
העירייה נענתה לבקשות סוחרי ובעלי עסקים שביקשו לעודד תחלופת מכוניות ותנועת לקוחות, והרחיבה את אזור המע"ר המאפשר חניה בחינם למשך 3 שעות ברחובות המסחריים במרכז העיר
כחלק מהמענים של עיריית חדרה לעידוד העסקים במרכז העיר, יורחב המע"ר (מרכז עסקים ראשי) באמצעות הוספת מקטעי רחובות, וזאת בנוסף להכשרת כ-40 תאי חניית אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
ההחלטה על הרחבת המע"ר לרחובות נוספים התקבלה בעקבות פניות של סוחרים ובעלי עסקים, שביקשו למנוע מנהגים לחנות במשך יום שלם לאורך הרחובות המסחריים ובכך הם מונעים תחלופה של רכבים ולקוחות.
לדברי חבר מועצת העיר שי ברכה, הממונה על תיק עסקים: "בוועדת העסקים קיבלנו החלטה לבצע מספר צעדים שיגרמו לתחלופת רכבים גבוהה יותר במרכז העיר, כדי להגדיל את פוטנציאל החנייה. השלב הראשון הוא אישור מודל חנייה חדש בעיר, חניות אקספרס שמאפשרות חנייה קצרה של עד 30 דקות בלבד. השלב השני הוא הגדלה משמעותית של אזור המע"ר, שיכיל יותר רחובות מרכזיים עסקיים שבו יוכלו תושבי חדרה לחנות עד 3 שעות ללא תשלום, במקום ללא הגבלת זמן, ומעבר לכך בתשלום לפי שעת חנייה. נוצר מצב אבסורדי שבמרכז העיר היו הרבה רחובות שבהם יכולנו לחנות חינם לאורך כל היום, דבר שמנע תחלופה של רכבים ובעיקר מנע הגעה של קונים פוטנציאלים".
חניות אקספרס במע''ר (צילום: דוברות העירייה)
באגף ביטחון ואכיפה מעדכנים כי לאור הוספת מקטעי רחובות לאיזור מע"ר יחול שינוי גם בסוגי תו תושב. השינוי העיקרי יחול על תושבי המע"ר הישן, שבעבר יכלו לחנות בו ללא הגבלה ומעתה לאור הרחבתו תותר להם חנייה חופשית רק ברחוב מגוריהם, ואילו ביתר חלקי המע"ר יתבקשו להפעיל אמצעי תשלום ככל התושבים ל-3 שעות ללא תשלום. בשאר חלקי העיר, שאינם מע"ר, תמשיך החנייה להיות חופשית, ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום וללא הגבלה.
תושבי העיר מעל גיל 70 ימשיכו לקבל תו תושב מיוחד, הכולל בתוכו את אזור המע"ר וכלל רחבי העיר, ויוכלו להחנות את רכבם ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום. יודגש כי על כל בעלי התווים בעיר להקפיד להחנות בכחול-לבן ולא לבצע עבירות חנייה.
בימים אלה נבחנות כל ההשלכות של מפת המע"ר החדש אצל כל הגורמים הרלוונטיים, ועם קבלת האישור תיכנס ההרחבה לתוקף. שי ברכה: "אני מאמין שצעדים אלה ישפרו באופן משמעותי את האפשרות למצוא חנייה מהר יותר מבעבר, ובנוסף אנחנו ממשיכים לחשוב על צעדים נוספים לשיפור החנייה במרכז העיר".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".