הילד נחקר במשטרה - התוכנית שמסייעת להתמודד עם הסיטואציה
ראובן יגיל יום חמישי,
29 באפריל 2021, 09:47
תוכנית "לצידכם" מיועדת להורים שילדם זומן בפעם הראשונה לחקירה במשטרה, והם נקלעים לסיטואציה מטלטלת ללא כלים להתמודד עם המצב
העיר חדרה מובילה את התכנית "לצידכם" - לצעוד יחד דרך משותפת, המיועדת להורים שילדם זומן בפעם הראשונה לחקירה בתחנת המשטרה בחשד לביצוע עבירה. התוכנית נפתחה בחדרה במפגש ראשון במעמד מנהלת הרשות לביטחון קהילתי דבורה עמר, וקצין מניעה והסברה מחוז חוף משטרת ישראל אהוד בבוש ג'גנאו.
התוכנית, שהיא חלק מתוכניות רבות למעורבות הורית למניעת התנהגויות סיכון, גובשה בשיתוף המשרד לחיזוק וקידום קהילתי, בהובלת הרשות לביטחון קהילתי, מחלקת נוער ומשטרה במשטרת ישראל, ובשיתוף שירות מבחן לנוער.
גיל האחריות הפלילית בישראל הוא 12, כך שמעל גיל זה הנער או הנערה הם בר עונשין. כאשר בן נוער מבצע עבירה פלילית הוא נחקר על-ידי חוקר נוער המיועד לכך, וישנה חובה להודיע להוריו על החקירה ולהזמינם להגיע לתחנה להתלוות לחקירת בנם או בתם.
לרוב המשפחות, הידיעה שילדם נחקר בתחנת משטרה גורמת לתחושות קשות, לבלבול ולחוסר אונים. המשפחה הגרעינית כולה עוברת חוויה קשה ומטלטלת, והמצב החדש גורם לעתים לחוסר יכולת של המשפחה להכיל את הסיטואציה המורכבת ולדעת כיצד לתפקד, כיצד לנהוג ומה צפוי בעתיד הקרוב והרחוק יותר.
דבורה עמר (צילום: דוברות העירייה)
תוכנית "לצידכם" נוצרה כדי לתת מענה עבור הורים הנמצאים במצב זה. התוכנית מציעה להורים את האפשרות לקבל הדרכה קבוצתית ולהשתתף בסדנת הורים שתיתן להם כלים להתמודד בימים ובשבועות הראשונים שלאחר חקירת ילדם במשטרה, ותעביר להם את האינפורמציה הרלוונטית.
התוכנית הינה יוזמה של המשרד לחיזוק וקידום קהילתי ומשטרת ישראל, ובנויה מארבעה מפגשים עם ההורים. במסגרת המפגשים יקבלו ההורים כלים וליווי להתמודדות עם המצב אליו נקלעו, כלים לשיח אפקטיביים עם הילד במצב של משבר לאחר חקירה במשטרה, היכרות עם החוק, יחשפו לגורמי הרשות שיכולים לסייע להם, יקבלו כלים בנושא סמכות הורית, מידע הקשור להנהגות מתבגרים ועוד.
את התוכנית בחדרה מנחה עו"ס מטפל במשפחות ומתבגרים ד"ר אורי גדס –אילני. לדברי דבורה עמר: "השותפים לתוכנית שמו למטרה להעצים את ההורים, וזאת מתוך אמונה שכל נער או נערה צריך מבוגר אחד שיאמין בהם, יכוון וידריך אותם כדי שיוכלו לצאת לדרך חדשה וחיובית".
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.