בעיריית חדרה ממשיכים להתקדם וחוזרים לשגרה ולתכוניות העבודה
ראובן יגיל יום שלישי,
4 במאי 2021, 09:54
עם החזרה הכמעט מלאה לשגרה, עיריית חדרה חוזרת לעבודה על פי תכניות העבודה הסדורות ולא במתכונת חירום, כפי שהיה במהלך השנה וחצי האחרונות. גנדלמן: "ממשיכים את סלילת מסלול ההצלחה של העיר."
במסגרת ההקלות וחזרה לשגרה כמעט מלאה בעיריית חדרה מקדמים פרויקטים משמעותיים וארוכי טווח, מתכוננים לתרחישים פסימיים ומשפרים את מנגנוני הבקרה. כך בנתה עיריית חדרה תכנית עבודה דינאמית המתרגמת את החזון העירוני לפעולה אפקטיבית בשטח ולוקחת בחשבון את אתגרי הקורונה ואת חובת ההיערכות גם לאתגרים ותרחישים אחרים. תכנית העבודה, שנערכה בשיתוף כלל אגפי ומחלקות העירייה, בנויה ממשימות, פרויקטים ויעדים, אשר חלקם הגדול בעלי השפעה ישירה על תושבי ותושבות העיר. החל מהשקעה בפדגוגיה ובמבני החינוך העירוניים ועד לשיפור השירות לתושב, המטרה היא שכמה שיותר מהיעדים שהוגדרו בתוכנית יעברו מהתכנון אל הביצוע, לכן הושם דגש מיוחד על בקרה ומדידה, זאת ע"י ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, המכנסים את מנהלי האגפים באופן קבוע ורציף, כדי לשמוע על התקדמות עקבית במימוש היעדים שהוגדרו בתוכנית העבודה מחד, ולבחון את הצורך בביצוע התאמות נחוצות בתוכנית מנגד.
"השנה האחרונה הייתה רצופת שינויים, אתגרים ואי וודאות גדולה ביחס לעתיד" מסביר ראש העיר צביקה גנדלמן. "שנת 2021 גם היא, החלה תחת מידה מסוימת של עמימות ואי וודאות בצל הקורונה, ששינתה את כללי המשחק והצריכה אותנו לגמישות ויצירתיות בבניית תוכנית עבודה יעילה ואפקטיבית, הכוללת גם אלמנט של היערכות למצבי חירום שונים בכלל ההיבטים העירוניים. בהמשך למאבק המוצלח בהתפשטות הנגיף וצמצום נתוני התחלואה בעיר, אנחנו ממשיכים לשים בראש מעייננו את הדאגה לבריאותם ורווחתם של תושבי ותושבות חדרה, תוך תהליכים ופתרונות קצרי טווח ונקודתיים בצל המשבר וליציאה מוצלחת ממנו, ומתמקדים בעבודה ארוכת טווח בנושאים כמו פיתוח העיר, תחומי החינוך, שיפור רמת השירותים העירוניים ורווחת התושבים, להמשך סלילת מסלול ההצלחה של העיר."
"שנת 2021 הוכרזה על ידינו כשנת החינוך", אומר גנדלמן על התקציב השנתי והתוכנית העירונית, שמציבים זרקור על השקעה בתחומי החינוך, הן בהיבט שיפוץ ובינוי מבני חינוך עירוניים נוספים והן בהיבט הפדגוגי ובחתירה לחדשנות ומצוינות במערכת החינוך העירונית. "בין היתר מתוכננים הקמת קמפוס חופים, בניית בית הספר המכיל, שיפוצי עומק בבתי הספר, בניית ארבעה גנים מכילים, הקמת יחידה לקידום נוער, פתיחת המרכז ההוליסטי לגיל הרך, פתיחת מוזיאון הרפואה בטכנודע ועוד. זאת לצד השקעה בקידום החינוך הבלתי פורמלי באמצעות אגפי אתו"ס (אירועים, תרבות וספורט) ונוצ"ץ (נוער, צעירים וצבא), וכן עמותת פנאי העיר, להענקת חינוך איכותי על כל גווניו לתלמידי העיר מהגיל הרך ועד לבגרות."
יעד מרכזי נוסף בו מתמקדת הנהלת העיר השנה, הוא הובלת שינוי מהותי בנושא השירות לתושב, נושא רוחבי שאמור לבוא לידי ביטוי בכלל אגפי העירייה, כשהשורה התחתונה תהיה הגדלת רמת שביעות הרצון של תושבי חדרה. לדברי מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, עיריית חדרה שמה לפתחה את הנושא החשוב, שיבוא לידי ביטוי ב"תהליכים ארוכי טווח שמטרתם שיפור תהליכי השירות ושדרוג מערך השירותים העירוניים ואיכותם, באמצעות הטמעת תפיסה ארגונית שירותית בקרב עובדי עיריית חדרה נותני השירותים, תוך קשב לצרכיה המשתנים של העיר ותושביה. שמנו דגש על הצבת יעדים מדידים שיהוו כבסיס לתכנון וביצוע מחייב במהלך השנה הקרובה, כשהיעד העיקרי נשאר ועודנו להביא את חדרה לשגשוג, קדמה ופיתוח, תוך שקיפות מלאה לתושבים."
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.