בעיריית חדרה נערכים ליום שהחזירים יופיעו ברחובות העיר
ראובן יגיל יום רביעי,
5 במאי 2021, 19:57
הם מתרבים בקצב מוגבר, מתקרבים לאזורי מגורים ואף גורמים נזק לחקלאות. בעיריית חדרה נערכים להתמודד עם תופעת חזירי הבר ובוחנים מספר פתרונות מנע. האם חזירי הבר מסוכנים לנו וכיצד נתנהג אם ניתקל בהם? כל התשובות בכתבה שלפניכם
תמונות וסרטונים של חזירי בר באזורי מגורים ברחבי הארץ הן כבר לא מחזה נדיר, בייחוד מאז פרצה הקורונה, כשכולנו היינו ספונים בביתנו וחיות הבר הפכו לאדוני הרחוב העירוני. לאחרונה תועדו מספר חזירי בר משוטטים גם בחדרה, בסביבת השטחים הבנויים. בעיריית חדרה לא מקלים ראש בתופעה ובשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים פועלים להעלאת מודעות התושבים לחיות הבר בסביבה העירונית וכיצד רצוי להתנהג במקרה של מפגש איתן, למניעת כניסה של חזירי הבר לשטח העיר ולדילול החזירים הקיימים.
בשבוע שעבר כינס מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון ישיבה בנושא, בהשתתפות המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק הסביבה חדוה יחזקאלי, הוטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר, הקב"ט העירוני אייל קופר, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי וכן נציגי רשות הטבע והגנים, מנהל מרחב שרון רועי שטראוס וסגן מנהל המחוז הראל בן שחר. במהלך הישיבה, שהתכנסה כאמור לצורך הערכות להתמודדות עם התופעה, הסבירו אנשי המקצוע כי חיות הבר, ביניהן גם תנים ושועלים, לרוב חוצות את הגבול בין הטבע לסביבה העירונית בשל ירידה במקורות המזון הטבעי. הן משוטטות בשכונות העיר ומשיגות מזון מפחי אשפה, מעמדות האכלה לחתולים וכלבים ואף מהתושבים עצמם, מה שגורם לא רק להתרבות יתר, אלא לתלות לא בריאה במקורות מזון שאינם טבעיים.
מתרבים בקצב מוגבר. חזיר בר (צילום: pixabay)
בין דרכי הטיפול הנשקלות בימים אלה בעיריית חדרה, הועלה נושא דילול החזירים באמצעות ציידים בעלי רישיון ציד שיופעלו באמצעות רשות הטבע והגנים תוך פיקוח על כל שלבי הפעילות ותחת לוח זמנים מוגדר, זאת בהמשך לציד של 23 חזירי בר בשטחי העיר, שבוצע החל מינואר 2021. כמו כן, כפתרון מעשי ונקודתי, נבחנת האפשרות להוספת פקח ייעודי שיפעל מול הרט"ג ויסייר בשטחיה הפתוחים של העיר ויעקוב אחר דיווחים על שוטטות חזירי הבר, תנים ושועלים. בנוסף, כצעד אופרטיבי מנכל העירייה יעקב זיגדון נתן הוראה לביצוע הקפדה יתרה על מיקומי פחי האשפה בעיר ומועדי פינויים, איתור ריכוזי פסולת שאינם מאוכסנים כראוי ונגישים לחיות הבר וכן ביצוע גיזום תכוף של עצי הפרי, לשם צמצום כמויות הפרי הנופל אל הקרקע ומשמש גם הוא כמזון לחיות הבר.
מסתבר שגם תושבי העיר יכולים לעזור במיגור התופעה בכמה צעדים פשוטים, אך ראשית חשוב להבהיר, חזירי הבר לרוב מפחדים מבני האדם ולא מהווים סכנה לציבור, זאת כל עוד שלא מתגרים בהם ובאופן כללי, שומרים על מרחק בטוח מהם. מה עושים אם בכל זאת נתקלתם בחזירי בר? ראשית כל, מפנים את הדרך, מתעדים אותם במידת האפשר ומדווחים לעירייה על המיקום בו צפיתם בהם. בנוסף, חשוב לוודא שפחי האשפה בסביבתכם סגורים ולהימנע מזריקת פסולת (בייחוד פסולת מזון) מחוץ לפח האשפה. הימנעו כמובן מהאכלת החזירים, אך במידה ואתם מאכילים חתולי רחוב באופן פרטי או בעמדות האכלה ייעודיות, שימו לב שכמויות המזון תהיינה סבירות ושלא תשארנה שאריות שישמשו את החזירים.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!