בשריפה נפצעו שלושת אחיו במצב קשה ואימו במצב קל. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות האירוע. מפרטי חקירה ראשונית עולה כי מוקד הדליקה היה מזרון בחדר השינה בקומה העליונה
בשריפה שפרצה בכפר ג'יסר אזרקא סמוך לשעה 22:37 נספה ילד בן 7 ושלושת אחיו נפצעו קשה כתוצאה משאיפת עשן. חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום העניקו לפצועים טיפול רפואי ופינו אותם לבתי החולים רמב"ם בחיפה והלל יפה בחדרה. ובהם ילד בן 7 במצב אנוש תוך כדי פעולות החייאה, 3 קשה, מהם שתי ילדות בנות 4 ו-5 וילד בן 3 ואישה כבת 40 במצב קל. בתום מאמצי ההחיאה נקבע מותו של בן ה-7 שנפצע באורח אנוש.
זירת האירוע (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
הפראמדיקים של מד"א אייל גוטמן ודוד שוסמן סיפרו: "כשהגענו למקום הייתה המולה רבה. ארבעת הילדים שהיו מחוסרי הכרה וסבלו מכוויות ושאיפת עשן חולצו ע"י השכנים ללובי הבניין. מיד התחלנו בבדיקות רפואיות על מנת להעריך את מצבם ובטיפול רפואי מציל חיים. ילד בן 7 היה ללא דופק וללא נשימה, ביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות שכללו הנשמה, עיסויים ומתן תרופות מיוחדות ופינינו אותו במצב קריטי לבית החולים הלל יפה. שלושת הילדים הנוספים היו במצב קשה ולאחר שהונשמו בשטח הם פונו במצב יציב לבתי החולים הלל יפה ורמב"ם תוך כדי המשך טיפול רפואי."
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!