כחלק ממוכנות העיר למצב חירום, התקיים במהלך השבוע שעבר 'שבוע חירום' בכלל מוסדות החינוך בארץ ובעיר חדרה, בדגש על היערכות לתרחיש רעידות אדמה. במסגרת הפעילות תרגלו צוותי החינוך והתלמידים פינוי ממבני החינוך ויציאה מסודרת לשטח פתוח
במסגרת שבוע מוכנות לחירום, שהתקיים בכל גני הילדים העירוניים ובבתי הספר לכל אורך השבוע שעבר, תרגלו הגננות, המורים והתלמידים הנחיות ודגשים חשובים להתנהלות נכונה בעת אירוע חירום, בדגש על רעידות אדמה. לקראת שבוע החירום, בוצעו כנסי הסברה לכלל רכזי הביטחון הבית ספריים ולגננות המובילות, במסגרתם רועננו ההנחיות והנהלים.
במהלך השבוע נבדקו מערכות ההתרעה לרעידת אדמה בבתי הספר, כמו כן, צוותי החירום הבית ספריים פעלו ותורגלו, ואף הועברו שיעורי הסברה ופעילויות הפגה סביב הנושא בקרב התלמידים. הפעילות לקראת ובמהלך שבוע החירום, הובלה על ידי שני קב"טי מוסדות החינוך, איציק ציונית ושמוליק מיכאלי ממחלקת הביטחון באגף האכיפה והביטחון בעיריית חדרה, והיא מהווה נדבך מהמוכנות העירונית למצבי חירום.
מוכנות למצב חירום (צילום: דוברות העירייה)
אז מה עושים במקרה של רעידת אדמה? כפי שהודגש בשבוע החירום, חשוב להתייחס תמיד לכל רעידה כאל רעידת אדמה חזקה ולעבור באופן מידי למקום בטוח, וככלל, שטח פתוח- הכי בטוח. בהתאם להנחיות להתנהגות נכונה בעת רעידת אדמה, אם אתם נמצאים בתוך מבנה, צאו לשטח פתוח במידת האפשר, או לחילופין, היכנסו לחדר מוגן.
בשטח הפתוח חשוב להתרחק ממבנים, מעצים ומכבלי חשמל ככל האפשר, ובעת שהייה בחוף הים, עזבו את החוף והתרחקו ככל האפשר מחשש לצונאמי. אם אתם נמצאים ברכבכם בעת רעידת אדמה, עצרו מיד וחכו בתוך הרכב עד שהרעידה תיפסק. כמובן שאין סיבה להילחץ, אך חשוב להכיר את ההנחיות כדי לדעת מה עושים ומה לא עושים במקרה של רעידת אדמה בפרט, ולהיות ערוכים ומוכנים למצבי חירום בכלל.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.