הטקס ברחבת יד לבנים לקראת יום הזיכרון נערכו בחדרה אירועי זיכרון נוספים, תערוכות והרצאות חינוכיות על ההיסטוריה של יהודי אתיופיה ועל התלאות שעברו במסעם הרגלי הקשה מאתיופיה לסודן, בדרך לירושלים ציון הנכספת
בכ"ח באייר מציינת מדינת ישראל את יום הזיכרון לכ-4,000 מבני העדה שנספו בדרכים ובמחנות בניסיונם לעלות לישראל, ומקום קבורתם לא נודע. טקס הזיכרון העירוני השנתי התקיים ברחבת יד לבנים במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, חבר מועצת העיר טספאי אדרג'או, נציגות משרד הקליטה, פיקוד תחנת משטרת חדרה, מנהל אגף אתו"ס אלה ביאר, מנהלת אגף נוצ"ץ הדר מרום, קייסים ונציגי הקהילה האתיופית. כחלק מאירועי יום הזיכרון בהובלת מחלקת הנוער באגף נוצ"ץ, התקיימו תערוכות, הרצאות מרתקות וטקסים דרכם המשתתפים למדו על הקהילה היהודית באתיופיה, הדילמות הרבות בהן עמדו העולים לארץ והסיפורים האישיים שמתגבשים יחד לכדי סיפור גבורה של קהילה שלמה.
למרות אילוצי הקורונה וההגבלות הקיימות למניעת התקהלויות, התקיים השנה טקס זיכרון עירוני ברחבת יד לבנים, זאת לאחר שאשתקד התקיים הטקס במתכונת מצומצמת בחלקת הקהילות בבית העלמין. מנהל מחלקת שותפויות בקהילה מוטי מברט, ציין כי על אף הקורונה והקשיים שבדרך, התאפשר להמשיך ולקיים את המסורת של קיום טקס עירוני מכובד, המעלה על נס את זכר הנספים ברחבת יד לבנים. את האירוע, שנפתח בתפילה לעילוי נשמת הנספים אותה נשאו הקייסים, הנחו סיגל וונדמגן, רכזת מעורבות חברתית במחלקת שותפויות בקהילה ויוני קלוורק מתנדב מצעירי חדרה. עוד השתתפו בטקס, הזמרת והיוצרת איילה אינגדשט, ואריה ביאדגלין, צעיר חדרתי שחיבר לרגל הטקס שיר באמהרית, המתארת את תלאות המסע של יהודי אתיופיה בדרכם לישראל.
טקס הזיכרון (צילום: דוברות העירייה)
יום הזיכרון לזכר כארבעת אלפים מיהודי ביתא ישראל שמתו במהלך המסע ובהמתנה לעלייה במחנות הפליטים בסודאן, מצוין ביום ירושלים (כ"ח באייר) ומסמל את החיבור העמוק בין יהודי אתיופיה לירושלים והכמיהה לזכות ולהגיע אליה. בשבועות האחרונים ציינה העיר חדרה את זכרם של הנספים באירועים וטקסים עירוניים שהתקיימו בהובלת מחלקת הנוער באגף נוצ"ץ ובשיתוף הנוער העובד והלומד וגרעין גע"ש, במטרה להגיע לכמה שיותר בני נוער, ללמד אותם את סיפורם של בני הקהילה, וכדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "להבטיח את זכר הנספים ולהנחיל את מורשתם גם לדורות הבאים."
מחלקת הנוער רואה חשיבות גדולה בסיפור העלייה של הקהילה האתיופית ובשבוע האחרון התקיימו בעיר שלל אירועים וטקסים. במסגרת האירועים, הוצגה תערוכת 'המסע אל החלום', המגוללת את סיפור הגבורה והמסע שעברו יהודי אתיופיה בדרכם לארץ ישראל, דרך היכרות עם מנהיגים ומחנכים מן העדה ובניהם פרדה אקלום, יונה בוגלה וחירות טקלה תושבת העיר. התערוכה הוצגה במרכזי הפנאי השונים ובמרכז הנוער העירוני בית רם, ואליה מגיעות כיתות מבתי הספר בעיר, קבוצות נוער ממסגרות שונות ומבוגרים.
אלמה, רכזת הנוער העובד בחדרה שהעבירה את התערוכה מספרת: "היה משמעותי להיפגש עם בני הנוער ולספר את סיפור העלייה כחלק מהאתוס הציוני. הרבה מהמשתתפים נחשפו לסיפור בפעם הראשונה דרך התערוכה ואני שמחה שנעשתה עצירה וציון היום בדרך כל כך משמעותית בחדרה."
בשבוע שעבר, התכנסו תנועות הנוער ברחבת סניף מכבי צעיר לציון יום הזיכרון, בערב שהובילו תנועת הנוער העובד והלומד ומחלקת הנוער שבאגף נוצ"ץ. הערב נפתח בתערוכת ׳המסע אל החלום׳. לאחר התערוכה התכנסו הנוכחים לטקס וקריאת יזכור, והרצאה מרתקת של עמרם אקלום שמשפחתו הייתה הראשונה שעשתה את המסע הרגלי הקשה מסודן לאתיופיה. בהרצאה, שיתף את סיפור העלייה האישי שלו ושל אחיו, פרדה אקלום, מפעילי הקהילה המרכזיים, מחנך ציוני, סוכן מוסד ומפורצי הדרך לעליה מאתיופיה. נדב רכז בתנועה מספר: ״יש סכנה שסיפור עלייתם של יהודי אתיופיה יישכח עם הזמן. שהעליה הזאת, מלאת הגבורה והאומץ, תיזכר כמבצע הצלה בלבד. אבל כל עוד הדור הצעיר זוכר את הסיפור, הוא יחקק בלב העם. זה התפקיד שלנו, של תנועות הנוער, להעביר את הסיפור הלאה לחניכינו מדור לדור". מנהלת מחלקת הנוער גליה לבן, "הערב היה מלמד ומרגש. ההזדהות של הדור הצעיר עם סיפורי העלייה והנכונות ללמוד ולהכיר מעוררת תקווה וגאווה."
הטקס העירוני התקיים בסמיכות לטקס המרכזי בהר הרצל, אשר על-פי החלטת ממשלה נערך ביום ירושלים. מועד הטקס העירוני נקבע בעצה אחת עם נציגי העדה, וזאת על מנת לאפשר לקהילת עולי אתיופיה להשתתף הן בטקס העירוני והן בטקס המרכזי, שנערך ביום ראשון ואליו נסעו באופן מאורגן עשרות מבני הקהילה בחדרה.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.