לציון שנה למותו של הפעוט עתי פרי ז"ל, שטבע בבריכה בחצר ביתו, יזמו הוריו קורס החייאה של מד"א להורים ולבעלי בריכות, שהתקיים בהובלת ארגון "מתנדבי חדרה"
לציון שנה למותו של הפעוט עתי פרי ז"ל, שטבע בבריכה בחצר ביתו, יזמו הוריו שרון ונטשה פרי, קורס החייאה ועזרה ראשונה של מד"א, שהיה מיועד לבעלי בריכות ולהורים לפעוטות והתקיים בגן הציבורי בשכונת ברנדייס בהובלת ארגון "מתנדבי חדרה".
עשרות תושבים הגיעו לגן הסמוך לבית המשפחה, אשר בו נהג עתי הקטן לשחק ולהשתעשע במתקניו, כדי להשתתף בקורס ההחייאה. מנהל ארגון "מתנדבי חדרה" חזקי מנת הסביר את חשיבות הקורס, וסיפר שהוא מתקיים לבקשת שרון ונטשה על מנת למנוע אסון נוסף של אובדן ילד בטביעה. "אל תגידו לי זה לא יקרה", אמר לרבים שהגיעו, "זה יכול לקרות לכל אחד, לכל משפחה ולכל הורה, גם אם הוא ההורה האחראי ביותר".
הדרכה מצילת חיים (צילום: דוברות העירייה)
האם נטשה הודתה לבאים, וריגשה את הנוכחים כאשר סיפרה שהיוזמה לקורס ההחייאה נולדה במטרה להנציח את עתי, וכן להעניק להורים אחרים כלים שיאפשרו להם להציל את ילדם במקרים דומים, "כי במותו ציווה לנו חיים".
"לבד איני יכולה להציל את כל הילדים", אמרה למשתתפים, "אבל כולנו ביחד נוכל לעשות זאת. אם הקורס הזה יסייע להציל אפילו רק ילד אחד, השגנו את המטרה".
במקום נכח צוות מד"א אשר אחד מחבריו העביר את הקורס, הסביר על הסכנות האורבות לילדים ולמבוגרים במקרי טביעה ובמקרים אחרים, והדגים על בובות דמויות אדם את פעולות ההחייאה שיש לבצע, כולל ההבדל בפעולות שיש לבצע בתינוק, בילד או במבוגר.
המשתתפים שאלו שאלות רבות על מקרי סכנה לילדים וכיצד לפעול, והמדריך של מד"א ענה באריכות על כל שאלה והדגים את דרכי הפעולה הנדרשות. בתום החלק העיוני הוזמנו המשתתפים לתרגל פעולות החייאה על הבובות בליווי ובהדרכת אנשי מד"א.
לפני שהתפזרו ניגשו הורים אל נטשה פרי והודו לה על היוזמה מצילת החיים שנועדה להגן על ילדיהם. נטשה, שהתרגשה מהתודות, עדכנה כי בכוונת המשפחה לקיים קורס החייאה מדי שנה, במטרה להעניק את הידע להורים רבים ככל האפשר.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".