אלו רחובות נכללים במע"ר, כמה זמן ניתן לחנות בהם ומה חשוב לדעת לפני שחונים? כל מה שרציתם לדעת על הרחבת מרכז העסקים הראשי בעיר בכתבה שלפניכם
עיריית חדרה הרחיבה את אזור המע"ר (מרכז עסקים ראשי) ברחובות המסחריים במרכז העיר, שכעת כולל בין היתר מקטעים מרחובות נוספים כגון הלל יפה, הגיבורים והרברט סמואל. זמן החנייה ברחובות המע"ר הוא למשך 3 שעות לכל היותר, לרכב הנושא תו תושב חדרה בחינם ובחובה להפעלת אמצעי תשלום חנייה סלולארי (פנגו/ סלופארק).
השינוי העיקרי יחול על תושבי המע"ר, שבעבר יכלו לחנות ללא הגבלה בכל רחובות המע"ר וגם ברחבי העיר, ולאור הרחבתו, תושבים שברשותם תו תושב באזור המע"ר, יקבלו תו תושב חדש לפי רחוב מגוריהם ותותר להם חנייה חופשית ברחוב מגוריהם וכן ברחבי העיר ללא הגבלה, ואילו ביתר חלקי המע"ר יידרשו להחנות עד שלוש שעות ללא תשלום וחובה להפעיל אמצעי תשלום חניה סלולרי פנגו או סלופארק.
עבור תושבים שמתגוררים ברחובות או מקטעי רחובות שנוספו לאזור המע"ר יופק תו תושב חדש לפי רחוב מגוריהם ותותר להם חנייה חופשית ברחוב מגוריהם וברחבי העיר ללא הגבלה, ואילו ביתר חלקי המע"ר יתבקשו לחנות עד לשלוש שעות ללא תשלום וחובה הפעיל אמצעי חנייה סלולרי פנגו או סלופארק.
שאר תושבי העיר בעלי תו תושב בתוקף יחנו על פי התמרור המקומי באזור המע"ר, קיימת חובת הפעלת אמצעי תשלום עד 3 שעות חינם. ואילו ברחבי העיר החניה חופשית כל שעות אכיפת החניה.
מפת המע"ר החדש, הכוללת בתוכה את הרחובות או מקטעים מהרחובות הנשיא, ששת הימים, אחד העם, הגיבורים, תרנ"א, יצחק רבין, רוטשילד, הרברט סמואל, הלל יפה, הרצל, אורנשטיין, הבנים, קוטלר, לרמן וגורדון, תכנס בקרוב לתוקפה.
באגף אכיפה וביטחון מבקשים להדגיש כי על כל בעלי תווי התושב בעיר להקפיד להחנות את רכבם בכחול לבן על פי התמרור המקומי. תושבי חדרה מגיל 70 בעלי תו תושב המתאים לאזור המע"ר, ראשיים להחנות באזור המע"ר וברחבי העיר ללא אמצעי תשלום.
עבור משתמשי חניה ללא תו תושב שיבקשו להחנות את רכבם בחניית מע"ר או ברחבי העיר, קיימת החובה להפעיל אמצעי תשלום סלולרי פנגו /סלופארק על פי אזור החניה המתאים והחנייה בתשלום.
החלטת העירייה על הרחבת המע"ר התקבלה בהתאם למדיניותו של ראש העיר לעידוד העסקים במרכז העיר וכחלק ממספר צעדים שנעשו לאחרונה להגדלת פוטנציאל החנייה במרכז העיר, תחלופת הרכבים וכן תנועת הלקוחות באזור. אחד מהצעדים לצד הרחבת המע"ר, היה הכשרת כ 30 תאי חניה לחניות אקספרס באזורי מסחר מוגבר בעיר, המאפשרות חנייה קצרה של עד 30 דקות. צעדים אלו צפויים לשפר משמעותית את נושא החנייה במרכז העיר וכן לשפר את חוויית הקנייה, כשהשורה התחתונה היא, יותר מקומות חנייה פנויים משמע יותר לקוחות פוטנציאליים.
כל התושבים בעלי תו תושב בתוקף (כלל סוגי התווים) אינם נדרשים להגיע למשרדי אגף החנייה לצורך החלפת מדבקת תו התושב. העדכון לסוג התו יעשה באופן אוטומטי במערכות הממוחשבות של העירייה.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.