הצעירים שהופכים את השכונות למקום שטוב לחיות בו: בשבוע שעבר התקיים המפגש המסכם של קבוצת מנהיגות, הפועלת במסגרת תכנית BETA צעירים, ששמה למטרה לחזק את צעירי השכונות הוותיקות בחדרה. מחזור נוסף של קבוצת המנהיגות צפוי להיפתח בקרוב
קבוצת המנהיגות שמובילה איג'ניסו מאיר, מנהלת שלוחת מרכז צעירים בשכונת גזית, פועלת במסגרת תכנית ייחודית, אשר שמה במוקד את אוכלוסיית הצעירים בשכונות הוותיקות כמושא לפיתוח והעצמה ומחזקת אותם כפרטים וכקבוצה הפועלת, מובילה ומנהיגה את השכונות מתוך אכפתיות ומעורבות, וכחלק מתהליך חברתי עמוק. הקבוצה הובילה במהלך החודשים האחרונים מספר יוזמות מרגשות המשפרות את איכות חיי התושבים בשכונות.
בבסיסה של תכנית BETA צעירים בהובלת אגף נוצ"ץ בניהולה של הדר מרום, עומד הרעיון כי צעירי השכונות יחושו שייכות לקהילה ולשכונות בהן הם גרים, יהיו מעורבים, אחראים ומשפיעים על השכונות ויהפכו אותן למקום שטוב לחיות בהן.
לאורך החודשים האחרונים הקבוצה הובילה יוזמות מרגשות ביניהן חלוקת מזון לקשישים במהלך הסגרים, חלוקת שי למועדון קשישות לכבוד חג הנובי גוד, וחלוקת שתילים בט"ו בשבט במסגרתה משתתפי הקבוצה עברו בית בית בשכונות כדי לאחל חג שמח ולחזק את התושבים בימים הלא פשוטים של הסגר, כשכולם היו סגורים בבתים. עוד יוזמות שהקבוצה לקחה בהם חלק היו 'זיכרון בסלון' בשלוחת מרכז הצעירים, ירידי קח תן, פרויקטים של ניקיון השכונות, פרויקטים בגינה הקהילתית, הובלת אירוע מרכזי ביום הזיכרון ליהודי אתיופי שנספו בסודן בדרכם לארץ ישראל ועוד.
מנהיגים צעירים (צילום: דוברות העירייה)
איג'ינסו מאיר, מנהלת שלוחת מרכז צעירים: "אין יותר תחושת מספקת יותר מלראות את הצעירות שהתחילו את השתתפותן בקבוצת המנהיגות בחששות, וכיום בטוחות בעצמן ופועלות מתוך תחושה של שייכות ומתוך הרגשה שיש משמעות ביוזמות שהן מצליחות להוביל למן הקהילה".
ספיר, 25 משתתפת בקבוצה: "למדתי הרבה במהלך ההשתתפות בקבוצה ואני לוקחת איתי את הלמידה הזו לתחומי חיים נוספים. הקבוצה הזו גורמת לי להרגיש שיש לי מקום, שאני שייכת שהקול שלי נשמע ויש לי יכולת להשפיע. בתקופת הסגר היה לי קשה עם הבדידות אבל הידיעה שיש לי קבוצה שאנו נפגשות בכל שבוע גם אם זה בזום ומנסות למצוא בכל דרך יצירתית לעזור לקהילה היא זו שהחזיקה אותי".
בימים הקרובים צפוי להיפתח מחזור נוסף של קבוצת מנהיגות של צעירים (18-35) תושבי שכונות ותיקות בחדרה. למתעניינים ניתן ליצור קשר עם מרכז הצעירים בטלפון 04-6331787
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".