החייל תושב חדרה שירת כלוחם בחטיבת חי"ר ונפצע במהלך בפעילות מבצעית אז החל להידרדר גם מצבו הנפשי ובמקביל החל לצרוך סמים מסוכנים. בית הדין הצבאי קיבל את עמדת ההגנה וגזר על החייל מאסר על תנאי וקנס כספי
בית הדין הצבאי בקסטינה גזר אתמול עונש מקל מאוד הכולל מאסר על תנאי של 45 יום וקנס כספי בסך 2500 ש"ח על חייל משוחרר טרי תושב חדרה שהורשע בצריכת סמים לשימוש עצמי במספר רב של הזדמנויות לאורך כחצי שנה בעת שירותו הצבאי.
שימוש בסמים עקב פוסט טראומה (צילום: freepik)
השופט סא"ל טובי הארט סגן נשיא בית הדין קיבל את הסדר הטיעון שסוכם בין התביעה הצבאית לבין הסניגור בני קוזניץ שהציג לבית המשפט את רקעו הסבוך של החייל שלמרות הקשיים בחייו בחר לתרום למדינה והתגייס לשירות קרבי בחטיבת כפיר וטען כי יש לתת משקל משמעותי לנסיבות שהביאו את החייל להשתמש בסמים לאחר פציעתו שבעקבותיה אובחן כסובל מפוסט טראומה ולמרות זאת השלים עד תום את שירותו הצבאי.
בהחלטתו כתב השופט הארט כי אין ספק שמדובר בענישה מקלה מאוד לנאשם ביחס לענישה הנהוגה בעבירות מסוג זה אולם הוא בחר לאמץ את הסדר הטיעון שהוצג בפני בית המשפט בשל הנסיבות המיוחדות של הנאשם כפי שתוארו ע"י הסניגור ובכך לא לשלוח את הנאשם מאחורי סורג ובריח ולשבש את הליך שיקומו.
הסדר חריג. עו"ד בני קוזניץ (צילום: יח"צ)
עו״ד בני קוזניץ ממשרד קוזניץ פסח: "שמח שבית הדין אישר את ההסדר החריג ונמנע מלהטיל על החייל עונש מאסר שהיה עוצר את תהליך השיקום הקשה אותו הוא עובר."
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.