מועצת העיר הצביעה בעד הסיווג החדש, שייכנס לתוקף החל מינואר 2022. המהלך צפוי לעודד את הקמתן של חברות הייטק בחדרה ולחזק את הכלכלה המקומית
הטלת ארנונה לראשונה לנכסים המשמשים כבתי תוכנה בתחומי אזורי הייטק בחדרה, דהיינו האנרג'י פארק ואזור התעשייה העתידי, שנמצא כעת בשלבי תכנון (חד 1800), המשתרעים על פני מאות אלפי מטרים, אושרה במהלך ישיבת המועצה העירונית שהתקיימה בשבוע שעבר, זאת בתום תהליך ממושך של קידום הנושא בהובלתם של ראש העירייה צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר בועז ביטון, המשנה לראש העיר יניב דרי וחברי המועצה רונן הילף ושי ברכה.
הסיווג החדש אושר במהלך אישור צו הארנונה לשנת 2022, יחד עם עלייה של כ 1.9%, הנובעת מה'טייס האוטומטי', נוסחה לעדכון שנתי של מחירי הארנונה הארציים, המתבצעת לפי ממוצע של מדד המחירים לצרכן ומדד השכר במגזר הציבורי, כשבניגוד למסרים מטעים שהופצו בנושא, בעיריית חדרה מדגישים כי "גובה הארנונה נקבע על ידי המדינה ומשרד הפנים. גם הפעם הארנונה בחדרה לא תעלה, מעבר לאחוז המינימאלי שהמשרד מחייב על פיו את כל הרשויות בארץ."
סיווג הארנונה לתעשיות עתירות ידע בחדרה הוא בגדר בשורה של ממש עבור העיר. הסיווג החדש שייכנס לתקפו החל מינואר 2022, יאפשר, בהתאם לחזונו של ראש העיר, לעודד פיתוח עתידי של האנרג'י פארק ואזור התעשייה חד 1800, זאת על ידי קביעת תעריף ארנונה מותאם לפעילותן של חברות הייטק. תעריפי הארנונה המוזלים צפויים להגביר את התחרותיות של עיריית חדרה כמקום מועדף לחברות הייטק ובתי תוכנה, כשהשאיפה היא כי חברות אלה יקימו את משרדיהן בעיר, מה שבהכרח יביא למינוף תעסוקתי אדיר ויספק יותר מקומות עבודה לאוכלוסייה המקומית וכן, יגדיל את אחוזי ההגירה החיובית לחדרה תוך משיכה של אוכלוסייה חזקה.
תעריף ארנונה מוזל לחברות הייטק הוא כלי חשוב ביכולת של העיר למשוך לשטחה חברות הייטק. ראש העיר צביקה גנדלמן הדגיש כי מדובר בבשורה חשובה עבור העיר, "שתביא למינוף תעסוקתי באמצעות הגדלת אפשרויות התעסוקה המקומיות עבור תושבי העיר, מה שייתר את הצורך של תושבים רבים לצאת מדי יום מחוץ לעיר למקום עבודתם ויפחית את עומסי התנועה ואת זיהום האויר וכן יחזק אזורי תעסוקה חדשים כגון האנרג'י פארק, ויעלה את דירוגה הסוציואקונומי של העיר."
עודד את הקמתן של חברות הייטק בחדרה (צילום: pixabay)
סגן ראש העיר בועז ביטון: "את נושא סיווג הארנונה, ושיפור עלות הארנונה בתנאי שטח ספציפיים, עבור עידוד התפתחות תעשיית ההייטק בעיר חדרה, אני מלווה בשנה האחרונה הן בתפקידי כחבר הנהלת העיר והן בתפקידי כיו"ר ועדת ההנחות בארנונה. רק לפני מספר חודשים הצלחנו להגיע להישג מרשים בו קיבלנו את אישורו של שר הפנים לשעבר הרב אריה דרעי בנושא זה. אך לצערי בירוקרטיות שונות במשרד האוצר עיכבו ועדיין מעכבים את זה. מה שאושר במועצת העיר, מהווה בשורה של ממש עבור העיר חדרה. הצלחנו להכריז על אזורים מסויימים כבעלי סיווג ארנונה מופחת, מה שיעודד את הגעת תעשיית ההייטק ויתרום רבות לעיר ותושביה. אני רוצה לברך את ראש העיר המוביל נושא חשוב זה, יחד עם חברי מסיעת מחוברים רונן הילף חבר ועדת הכספים, על המאמץ המשותף שברוך ה' הביא תוצאות".
חבר המועצה רונן הילף: "שינינו את כללי המשחק ביכולתנו להביא הייטק לחדרה לאחר שנים שסורבנו על ידי השלטון המרכזי. תעריפי ארנונה מופחתים להייטק עם המיקומים האסטרטגיים בחד 1300 וחד 1800 בתוספת התחבורה הציבורית לצידן יביאו שינויים חיוביים משמעותים לעיר בתעסוקה, בשרות לתושב (ארנונה עסקית רווחית), במיתוג העיר, באוכלוסיות שיגיעו עקב תעסוקה מקומית ועוד. על מנת למנף את ההישג המשמעותי הנוכחי, נצטרך לתכלל את המורכבות בין יזמים, מדיניות ציבורית, הנדסה, מיתוג, חברות, שיווק ועוד.
חשוב לומר בהגינות שלא נראה חברות הייטק בפרק זמן מאוד קצר, מכיוון שיש עוד תהליך לעבור, אך אין ספק שהסרנו את המגבלה הראשית להבאת החברות. המשימה שלנו כמתווי מדיניות לתפיסתי תהיה להתמקד באופן מובהק בחשיבה על מהות העיר לטווח הארוך ובעיקר איזו עיר נשאיר לדורות הבאים בתעסוקה, בשרות לתושב, באיכות הסביבה, בחינוך ועוד, ואלו נבנים לא מעט ביכולתנו למנף הישג זה."
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!