איציק מרשיין השתחרר מצה"ל בשנת 2000 ומאז הוא עוסק בהתנדבות מבורכת בבתי ספר וגני ילדים בעיר. מרשיין ממליץ בחום על התנדבות ואומר, "אני עושה את זה מכל הלב"
"לגננו אתה בא כל יום פעמיים, גם בבוקר וגם בצהריים. בודק שהחצר נקייה ומסודרת, מטפח, מנקה, גוזם ומסדר, תמיד שואל מה חסר, במה צריך לעזור ולתת. אתה בא להגיש עזרה ולתת מעצמך, עם המון אהבה ונתינה כפי שהנך." את הברכה המרגשת הזו קיבל איציק מרשיין מילדי גן הילדים 'ירדן' וצוות הגן סמדר, מירי ואורה, כהוקרה על התנדבותו המבורכת בגן במהלך השנים האחרונות.
איציק גדל בקריית שמואל בחיפה ולאחר נישואיו עבר לגור בשכונת בית אליעזר, בה גידלו בני הזוג את שלושת ילדיהם. איציק שירת בצה"ל כשלושה עשורים בתפקידים מגוונים כגון מש"ק טיסות ואחראי לתיקוני חוץ על ידי גורמים אזרחיים בבסיס בסיני, מ"פ מפקדה בבסיס קציעות, ואחראי טיסות של היחש"מ ופיקוד דרום. בשנת 2000 הוא השתחרר מצה"ל בדרגת רס"ב ומאז הוא מקדיש את זמנו ומרצו בפעולות התנדבותיות שונות. לאורך השנים איציק התנדב במסגרות שונות ביניהן גינת אסף בבית הספר היסודי קפלן, שם סייע בטיפוח הגינה במשך שנים אחדות.
איציק מרשיין (צילום: דוברות העירייה)
כיום איציק מגיע מדי יום לגן הילדים העירוני ירדן, שם הוא מגרף, אוסף עשבים ודואג שחצר המשחקים בה מבלים ילדי הגן תהיה מטופחת ויפה. בצניעותו הרבה, איציק לא מרבה לספר על מעשיו הטובים, אך ממליץ לבני ובנות גילו שיצאו לגמלאות, למלא את זמנם בעשייה למען האחר. "אני עושה את זה מכל הלב" אומר איציק. "אחרי 28 שנים בשירות המדינה, ההתנדבות גורמת לי להרגיש צעיר וממלאה אותי בהמון שמחת חיים. הילדים המקסימים שמחים תמיד לראות אותי ומראים את אהבתם. יש להם רצון לעזור ולקחת חלק מטיפוח חצר הגן שלהם, והם תמיד מתעניינים בסיפורים שאני מספר להם על תקופת הילדות שלי."
מלבד ההתנדבות בגן ירדן, איציק מטפח בזמנו הפנוי את גן סגל, הגן הציבורי ליד ביתו, מתנדב בבית הכנסת בו הוא מתפלל, מאמץ קשישים להם הוא מסייע בחיי היומיום, ואפילו יזם כמה וכמה שידוכים מוצלחים. "אני ממליץ לתושבי ותושבות העיר להתנדב למטרה שחשובה להם ליד הבית, אם כל אחד ייקח תחת חסותו גן ילדים, בית ספר או אפילו גן ציבורי, זה יתרום לשיפור פני סביבת המגורים, לפיתוח קשר בין דורי ולהעצמה ותחושת סיפוק אישית."
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!