שאיפה למצוינות: עיריית חדרה תפתח 10 כיתות מצוינות חדשות בחטיבות הביניים
ראובן יגיל יום שני,
19 ביולי 2021, 16:07
גנדלמן: "מדובר באירוע משמעותי עבור העיר חדרה בכל הקשור לשיפור בהישגים חינוכיים". היעד אליו העירייה שואפת הוא להגיע לכך שמעל לשליש מהתלמידים יסיימו את לימודיהם בחטיבות הביניים בכיתות מצוינות
עיריית חדרה משיקה תכנית עירונית תלת שנתית למימוש פוטנציאל של תלמידים בעלי יכולת, והעלאת שיעור בוגרי כיתות המצוינות בשכבת כיתות ט' לכשליש מהתלמידים עד שנת 2023. בעוד שכיום רק כ 10% מהתלמידים בחטיבות הביניים והתיכונים לומדים בשלוש כיתות המצוינות הקיימות, במסגרת המענק של קרן טראמפ בסך 650,000 שקלים ובתוספת השקעה עירונית, התכנית היא לפתוח 10 כיתות מצוינות נוספות בכיתות ח' ו-ט' בשישה בתי ספר בעיר, ולהקצות לכל אחת מהן שתי שעות הוראה תוספתיות בשבוע. היעד כאמור, הוא להגיע לכך ש35% מהתלמידים יסיימו את לימודיהם בכיתה ט' ב-2023 בכיתת מצוינות, ו-90% מהם יעברו בהצלחה מבחן מוכנות שיחובר בהתאמה לרמות 6-5 של המסגרת המושגית של מבחן פיז"ה במתמטיקה.
במקביל להשקת התכנית, החל משנת הלימודים הקרובה, העירייה תקים בהדרגה שש קבוצות בית ספריות של תלמידי כיתות ח' ו-ט' שבהן יתמקדו ביישום חשיבה מתמטית מסדר גבוה בהקשר מדעי. בנוסף, המורים בכיתות המצוינות החדשות והקיימות, 24 מורים למתמטיקה ו-18 מורים למדעים, יצטרפו לקהילות למידה מקצועיות במסגרתן יתקיימו השתלמויות וסדנאות למורים ולהורים, ו-23 מנהלי בתי ספר ורכזי מתמטיקה יצטרפו לפורום של למידה כהכנה ליישום יעדי המצוינות בבתי הספר שלהם.
השקעה במצוינות וצמצום פערים (צילום: pixabay)
בשבוע שעבר הגיעו נציגי קרן טראמפ למפגש עם ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מנהל אגף החינוך שלומי דהן ומנהלי חטיבות הביניים ובתי הספר התיכוניים, לקראת תחילתו של התהליך לקידום המצוינות במתמטיקה ומדעים בעיר, שאת תוצאותיו נוכל לראות בעוד שנים אחדות. ראש העיר הודה לנציגי הקרן על המענק המכובד שיסייע לעירייה להניע שיפור משמעותי ולפתח בקרב תלמידי העיר יכולות גבוהות במתמטיקה ומדעים בקרב תלמידי חדרה כחלק מהחזון העירוני.
ראש העיר, שהכריז בפתח השנה כי שנת 2021 תהיה שנת החינוך, הן בהיבט שיפוץ ובינוי מבני חינוך עירוניים, והן בהיבט הפדגוגי ובחתירה לחדשנות ומצוינות במערכת החינוך בחדרה, הציב זרקור על השקעה בתחום, שהתבטאה גם בתקציב העירוני.
גנדלמן ציין כי כחלק מהתפיסה העירונית, חדרה מציעה מגוון מסלולי חינוך ובתי ספר בעלי ייחוד בולט כגון בית הספר הדמוקרטי, בית הספר המכיל, בית הספר המשחק, החינוך המונטסורי ועוד. "מדובר באירוע משמעותי עבור העיר חדרה בכל הקשור לשיפור בהישגים חינוכיים, מתן שוויון הזדמנויות בחינוך, השקעה במצוינות וכן צמצום פערים חברתיים." ראש העיר הוסיף כי "היעד שהצבנו לעצמנו הוא גדול, אך הוא מתכתב עם החזון שלנו להניע את החינוך בחדרה על כל תחומיו קדימה, להרחיב את מעגל המצוינות בקרב התלמידים ולאפשר להם נקודת זינוק טובה יותר לחייהם כבוגרים." עוד ציין ראש העיר, כי "אנחנו בדרך ליישם תכניות מסוג זה גם בבתי הספר היסודיים בעיר".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.