הריון בסיכון: 3 נשים קיימו לאחר הלידה טקס הפרשת חלה חגיגי במחלקת אם ועובר
ראובן יגיל יום שלישי,
20 ביולי 2021, 16:34
במהלך הטקס, סיפרה כל אחת מהנשים את סיפורה האישי וההתמודדות המורכבת שחוותה במהלך האשפוז במטרה לחזק את הנשים ההרות המאושפזות כיום במחלקה. האווירה הייתה חגיגית ומרגשת במיוחד
מחלקת אם ועובר במרכז הרפואי הלל יפה התקשטה הבוקר בלבן לקראת טקס הפרשת חלה. שלוש הנשים שאושפזו בעבר במחלקה בעקבות הריון בסיכון, בחרו בדרך מקורית ומרגשת להודות לצוות המחלקה על הטיפול המסור ובת בבת החליטו לברך ולחזק את הנשים ההרות המאושפזות כיום במחלקה.
טקס הפרשת חלה (צילום: דוברות בית החולים)
השלוש – אלינור עמר מאור עקיבא, אתי פרץ מחדרה ועינב פדלון מבנימינה – ילדו במרכז הרפואי הלל יפה, אך בטרם לידתן נדרשו לאשפוז ממושך במחלקת אם ועובר (הריון בסיכון). הן אלה שניהלו את הטקס ואת כל הברכות הנהוגות בו מתוך רצון להביע את הוקרתן למחלקה.
היולדות במרכז יחד עם צוות בית החולים (צילום: דוברות בית החולים)
הטקס נפתח בדברי ברכה של רב בית החולים, הרב דובב בינדינגר, שהודה לנשים על ההזדמנות לקיים טקס הפרשת חלה בבית החולים. לאחר מכן סיפרה כל אחת מהנשים את סיפורה האישי, על הרגעים הקשים בתקופת האשפוז ועל התמיכה לה זכתה מהצוות לאורך כל התקופה. לאחר מכן נערך הטקס כהלכתו וכל המשתתפות הצטרפו לתפילה ולברכות, וכמיטב המנהג -אפו חלות. אווירת ההתרגשות הורגשה בכל פינה.
בטקס נכחו גם ד"ר דקלה שריקי דהן, סגנית מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, פרופ' רינת גבאי בן זיו- מנהלת מחלקת אם ועובר וורדית עמרם – אחות אחראית מחלקה. אליהם כאמור, הצטרפו מטופלות מאושפזות במחלקת אם ועובר ובמחלקת נשים, צוות האגף וסגל בית החולים.
הנשים הודו בהתרגשות לצוות המחלקה על היחס החם והטיפול המסור: "הייתם חלק מאיתנו תקופה לא מבוטלת. גיליתם יחס אישי, אמפתיה וגרמתם לנו להרגיש הכי קרוב ל"בית". בנוסף פנו לנשים ההרות המאושפזות כיום במחלקה ואיחלו להן רפואה שלמה וידיים מלאות: "זוהי בהחלט תקופה קשה, הן מבחינה נפשית והן מבחינה פיזית, אך חשוב להאמין באמונה שלמה שהכול יסתדר לטובה. היום אנחנו יכולות להגיד בפה מלא שיצאנו מחוזקות מהתהליך ובשעה טובה יש לנו ילדים בריאים ומאושרים".
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.