שרת החינוך ד"ר יפעת שאשא ביטון הגיעה לסיור מקצועי ב'גנים ובתי הספר של הקיץ' בחדרה. במהלך הסיור השרה ביקרה בבית הספר חופים וכן בגן קרן קיימא, גן מאופס אנרגיה שהוקם בהתאם למדיניות העירייה לבנייה ירוקה בת-קיימא
אל הסיור המקצועי שקיימה השרה בחדרה התלווה צוות מחוז חיפה במשרד החינוך בראשותו של מנהל המחוז ד"ר הראל סער, וכן ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן שאירח את השרה בביקורה הרשמי הראשון בעיר מאז נכנסה לתפקיד, יחד עם אנשי מנהל חברה וקהילה, סמנכ"לית המינהל ד"ר אסנת ספורטה ומנהל אגף החינוך שלומי דהן.
שרת החינוך הציגה את החזון החינוכי שלה ומטרות משרד החינוך, וציינה כי המשרד בראשותה מוביל את נושא צמצום הפערים הלימודיים, החברתיים והרגשיים של התלמידים, ושם דגש מיוחד על טיפוח של ערכים ציוניים ודמוקרטיים, הקניית מיומנויות אקדמיות לבוגר המערכת וחיזוק מעמד המורה. לצד אלה, המשרד גם שוקד על שמירת הרצף החינוכי בין החינוך הפורמלי לבלתי פורמלי, וכמובן על יצירת הרצף ההכרחי מגיל לידה ועד לאקדמיה. השרה הוסיפה, כי היא מקיימת סדרה של דיונים בנושאים הללו, כאשר הביקור בשדה החינוכי מאפשר לה לראות ולבחון את יישומם של הנושאים הללו מקרוב.
שרת החינוך וראש העיר בביקור בבית ספר (צילום: דוברות העירייה)
הסיור נפתח בבית הספר "חופים" בהנהלת חן נסימי, אשר הציגה את התכניות הייחודיות הפועלות בבית הספר בימים אלה. שרת החינוך והמבקרים צפו בפעילויות הפגה בחצר: "פיגוף", תיפוף על הגוף ובשיעור שפה שהתקיים בכיתה א'. השיעור כלל למידה עצמאית במרחבים שונים כחלק מתכנית "הגנים ובתי הספר של הקיץ" והיערכות בית הספר לשנת הלימודים הקרובה, בין היתר באמצעות התנהלות אישית של ילדי הגנים במרחבי הלמידה של כיתה א'.
הסיור המשיך למתחם הגנים מאופסי האנרגיה שבשכונת עין הים בניהולה של מורן לוי בוזגלו, שהוא למעשה הפרויקט הראשון בישראל שהשלים שנה של מאזן אנרגיה חיובי, כלומר מבנה המנצל בצורה מקסימלית את תנאי הסביבה (רוח, שמש, תאורה טבעית וכדומה) ומייצר כמות האנרגיה גדולה מכפי שהוא צורך, כל זאת בזכות שילוב של מערכות חסכוניות, התקנה של מערכת לייצור אנרגיה מתחדשת ומעורבות פעילה של הילדים והצוות חינוכי, משתמשי הבניין. השרה ביקרה באחד מהגנים במתחם, גן קרן קיימא, שאף הציג פעילות המקדמת אורח חיים בריא ושמירה על סביבה ירוקה.
השרה סיכמה את ביקורה המקצועי העיר כחשוב ומוצלח, והביעה את הערכתה לצוותים החינוכיים של הגנים ובית הספר, לאנשי המקצוע במחוז ובעיריית חדרה. ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן: "אני שמח לארח בעיר את השרה, מדובר בביקור קצר להתרשמות מבית הספר של החופש הגדול . בקרוב תתקיים ישיבת עבודה מקיפה עם השרה וצוות משרדה".
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.