העבודות בעיצומן: 67 מיליון שקלים יושקעו בטיילת בחוף הים
ראובן יגיל יום שישי,
30 ביולי 2021, 06:13
במסגרת הפרויקט יבוצעו עבודות פיתוח בשטחים הציבוריים לאורך החוף הדרומי, שיכללו בין היתר סלילת שבילים, מבני חוף חדשים, תאורה ופיתוח נופי, אך מה שמייחד את החוף הדרומי הוא פעילות ספורטיבית, עם מתקני כושר חדישים, מגרשי כדורגל וכדורעף חופים ומתקן סקייטפארק
בהשקעה של כ-67 מיליון שקלים, פרויקט טיילת חוף הים, הנמצא בעיצומו בימים אלה, צפוי להסתיים לקראת סוף העונה. במסגרת סיור עבודה שביצע ראש העיר צביקה גנדלמן במקום עם מנהל אגף החופים חיים ג'רבי, קיבל ראש העיר תמונת מצב עדכנית לגבי קצב ההתקדמות של שלב ב' בפרויקט, הנוגע לפיתוח חוף גבעת אולגה הדרומי, זאת בהמשך לשלב א', שכלל את סלילת חלקה הצפוני של טיילת החוף, פיתוח האמפי, פיתוח נופי שבוצע במקום, וכן ביצוע פיתוח ברחובות רחבעם זאבי וברוך בוארון.
מדובר בפרויקט רחב היקף, ואחת מתוכניות הדגל שמוביל ראש העיר כחלק מהפיתוח של אזור החוף ומערב העיר, שיכלול את פיתוח טיילת החוף, שטחים ציבוריים, פארק חופי ומגרשי חנייה.
ראש העיר צביקה גנדלמן בסיור עבודה בטיילת (צילום: דוברות העירייה)
במסגרת הפרויקט הנרחב בוצעו כאמור עבודות תאורה, פיתוח, סלילה, ניקוז והסדרי תנועה ברחובות רחבעם זאבי וברוך בוארון בשלב א', וכן ייסלל שביל מרחוב רחבעם זאבי, שיגיע עד לקו החוף, פיתוח הטיילת עצמה, שיכלול פיתוח שבילים, קירות גובלים, מדרגות מחופות, תאורה ופיתוח נופי, וכן מתקני משחק וכושר כגון מגרשי כדורגל וכדורעף חופים, וכן הסקייט פארק, שיכלול מגוון מסלולי גלישה ייעודיים לרמות שונות.
בנוסף, הוקמו סוכות מציל חדשות, שישמשו את צוותי ההצלה במקום הסוכות הישנות המיועדות להריסה, ובמסגרת העבודות יוקמו גם סככות צל חדשות גם בחלקו הדרומי של החוף, מתוכן ארבע סככות תהיינה מונגשות. כמו כן, ייבנו שני מבני שירותים, מקלחות ומלתחות (דרומי וצפוני) ומבנה המנהלה הקיים ישוחזר, ישוקם וישופץ למבנה מנהלה חדיש. גם בנושא החנייה תתחדש רצועת חוף בשלושה חניונים חדשים עם כ 300 מקומות חנייה לבאי חוף הים, זאת בנוסף לחניון הצפוני, שבוצע בשלב א' של הפרויקט.
העבודות בטיילת (צילום: דוברות העירייה)
מלבד ההשקעה העצומה בנראות האזור, הטיילת תתפצל לשתי רצועות, טיילת מרוצפת לתנועה זורמת במקביל לחנויות, וטיילת מדורגת "דק" לתנועה משתהה, למשל ישיבה בבתי קפה, עצירה בדוכנים וכדומה. כמו כן מתוכננת גם רצועה של פארק חופי כדי ליצור מגוון פעילויות ניידות, ביניהן שולחנות בתי קפה, דוכני חוץ, מופעי רחוב ועוד וכן מדשאה, מדרגות ישיבה, שבילי ירידה לחוף, ושימוש בטרסות ורחבות מדורגות ליצירת מוקדי פעילות שונים לאורך הטיילת, כגון מגרשי ספורט חופי, רחבות עם מתקני משחקים ומתקני כושר.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.