שדרוגו של השטח הציבורי הממוקם בכניסה למרכז חדרה מרחוב הרב עובדיה יוסף נמצא בעיצומו. העבודות צפויות להסתיים תוך כחודש | ראש העיר הגיע השבוע (13.9.21) לסיור מקצועי במקום, שצפוי להפוך בקרוב לפינה ירוקה, מזמינה, אטרקטיבית ומודרנית. במקביל, שודרגה השבוע גם הכניסה המזרחית לעיר
חדרה מתחדשת בכניסה מרהיבה וחדשנית למרכז העיר, במסגרת פרויקט שיגדיר מחדש את האזור, המהווה אחד מהאזורים המרכזיים של העיר ועורק תחבורתי ראשי, בו עוברים מדי יום הולכי רגל וכלי רכב רבים. השטח המדובר, הנו שטח ציבורי פתוח (שצ"פ) הממוקם בכניסה למרכז חדרה מכביש 4 (מול מרפאת דגני), שעובר כאמור שדרוג עומק שיכלול עבודות פיתוח סביבתי, שבילים רחבים ונגישים, ריהוט רחוב , וכן פסל סביבתי ייחודי שיכלול גם אלמנטים של תאורה.
ראש העיר בביקור במהלך העבודות (צילום: דוברות העירייה)
ראש עיריית חדרה קיים השבוע סיור מקצועי במקום, יחד עם מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי ומנהלת מחלקת גנים ונוף נלי נעמה יוסף. העבודות, שהחלו לפני למעלה מחודש, מתקדמות בהתאם ללוחות הזמנים המוערכים וכוללות בינתיים מסלעות גדולות, שהוצבו בפינה הירוקה הן לנוי, והן למניעת סחף וזליגת אדמה למדרכה, שמתרחשים בשל השיפוע המהותי הקיים במקום, וכן צמחייה עשירה שנשתלה במקום ליצירת 'מופע צמחי מרשים' ולהעצמת המאסה הירוקה.
הכניסה המזרחית לעיר (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, הפרויקט, מתבצע ביוזמתו של חבר המועצה ומחזיק תיק עסקים שי ברכה, המוביל את מדיניותו של ראש העיר, לשדרוג והחייאת רחוב הנשיא, בהובלת אגף שפ"ע, בתכנונה של חברת 'קו בנוף אדריכלות בע"מ' ובביצוע של חברת 'אלומות פיתוח נופי בע"מ'. השטח המדובר, הוא שטח חולי לא מנוצל הנמצא בין בנייני המגורים לבין הרחוב עצמו, וצפוי להפוך למעין 'מיני טיילת' עם סיום העבודות במהלך חודש אוקטובר. בנוסף לצמחייה המרשימה והפיתוח הסביבתי הכולל מערכות השקייה חדישות וגינון משמעותי, יסללו במקום שבילי בטון אדריכלי רחבים ונגישים לטובת הולכי הרגל, ויוצבו בו פינות ישיבה מעוצבות וריהוט גן מעץ. כמו כן, העבודות יכללו בהמשך גם את הצבתו של אלמנט עיצובי וחדשני בדמות פסל סביבתי ענק שיוצב במקום.
בתוך כך, גם הכניסה המזרחית לעיר התחדשה השבוע לכבוד השנה החדשה בהובלת אגף שפ"ע, זאת כחלק ממדיניותו של ראש העיר לפיתוחן ושדרוגן של תשתיות עירוניות. במסגרת שדרוג הכניסה, בוצעו עבודות קרצוף וריבוד ברחוב צה"ל, מדרך 'ארבע אגודות' ועד לכביש 65.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!