משטרת חדרה מיהרה לעצור עבריין מוכר תושב העיר בחשד כי ביצע ירי מנשק חם לעבר בניין מגורים. בית המשפט קיבל את טענות סניגורו כי מדובר במידע מודיעיני בלבד והורה על שחרורו
השבוע במהלך הלילה שבין שני לשלישי בוצע ירי לעבר בניין מגורים ברחוב רמב"ם בחדרה. אלמוני הגיע אל מול הבניין וירה מספר קליעים מנשק חם ואז נמלט. איש לא נפגע, המשטרה שפתחה בחקירה אספה ממצאים מן הזירה וגבתה עדויות בכדי להגיע לזהות היורה.
מעצר בטרם עת (צילום: pixabay)
מידע מודיעיני שהתקבל אצל רכז המודיעין הממונה על האזור הצביע על עבריין מקומי בן 28 שלאחרונה הסתכסך עם עבריין אחר המתגורר באותו בניין אליו נורו היריות כמי שלכאורה ביצע את הירי יתכן כתגובה על יריות שנורו לעברו זמן קצר קודם בגין אותו סכסוך שפרץ כמה ימים קודם.
המשטרה ביצעה חיפוש דקדקני בביתו של העבריין החשוד בירי שלא היה בביתו באותה עת ולאחר שלא נמצא דבר השאירה לו זימון לסור לתחנת המשטרה. כשהגיע לבדו החשוד לחקירה הטיחו בו החוקרים כי הוא חשוד בירי לעבר בניין המגורים באותו לילה אולם לא ציינו בפניו את שעת ביצוע הירי ולא לעבר מי כוון הירי.
"אין שום ראיה כלפי מרשי". עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
החשוד הכחיש את המיוחס לו אולם נעצר ולמחרת (שישי) הובא לבית משפט השלום בחיפה שם דרשה המשטרה להאריך את מעצרו ב-6 ימים לצורך המשך החקירה. סנגורו שי לוי טען בדיון כי המעצר מתבסס אך ורק על המידע המודיעיני בתיק וכי המשטרה לא ציינה בפני החשוד את שעת ביצוע הירי ומי היה היעד. עוד טען עו"ד לוי כי המשטרה לא טרחה לבצע פעולות חקירה נוספות טרם מעצרו ודרש לשחררו.
השופטת רקפת סגל מוהר קיבלה את טענות הסניגור וקבעה בהחלטתה כי מדובר במעצר בטרם עת ועל המשטרה היה לבצע פעולות חקירה אחרות נוספות טרם מעצרו והורתה על שחרורו למעצר בית בתנאים מגבילים.
עו"ד שי לוי המייצג את החשוד: "אני מקווה שהמשטרה תלמד מהחלטת בית המשפט שלא קודם עוצרים חשוד ואח"כ חוקרים אותו , אלא ההיפך - קודם חוקרים ואוספים ראיות ואח"כ רק אם יש צורך ממשי עוברים לשלב מעצר.
בית המשפט קבע ללא היסוס שאין שום ראיה כלפי מרשי".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!