עיריית חדרה מקדמת את הקמתו של מרכז חדשנות שיאגד פעילות למען הסביבה הימית בתחומי חינוך, מחקר וקהילה. ראש העיר: "מדובר בפרויקט שעולה בקנה אחד עם החזון העירוני לפתח את סביבת החוף החדרה כמוקד לחקר, חינוך ימי ותיירות"
היוזמה להקמת מרכז חדשנות לחקר ימי בחדרה, בשותפות עמותת אקואושן (ECOOCEAN), רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות, הוצגה בשבוע שעבר לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן על ידי מנכ"ל עמותת אקואושן אריק רוזנבלום. המרכז המתוכנן, צפוי לכלול בין היתר מעבדות שונות לחוקרים, כיתת אודיטוריום וכיתות לימוד שונות שישמשו לפעילויות חינוך והעשרה בנושאי חקר הים, קיימות וחדשנות ימית, חממה לחדשנות בתחום הים, שתשמש כבית לחוקרים ומפתחי אפליקציות מעולם הים, ולשיתופי פעולה אקדמיים, מרכז צלילה וחקר הים, וכן תערוכה שתציג את האספקטים השונים של הסביבה הימית, החל מעתיקות שנמצאו בים ועד לאלמנטים רובוטיים מתקדמים, המשמשים את קהילת המחקר הימי בישראל.
בהמשך לפגישה מקדימה שנערכה בין מנכ"ל עמותת אקואושן אריק רוזנבלום וחבר הנהלת העיר ומחזיק תיק הנדסה רון שגן, התקיימה פגישה נוספת בהשתתפות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון, יועמ"ש העירייה שרון שרוני, גזבר העירייה היוצא בועז חריף וגזברית העירייה הנכנסת נעמי שוחט, מהנדס העיר אינג' נדב הדר, נציגת מחלקת תכנון עיר ואדריכלות חגית שינדלר, עם מנכ"ל העמותה אריק רוזנבלום ונציגים נוספים מהעמותה. רוזנבלום הציג כאמור את פעילותה של העמותה בתחומי חקר וחינוך ימי ולהגנת הים בישראל ובאיזור, וכן את התכניות למרכז עצמו, שאמור לשמש כ one stop shop (כל המענים בחנות אחת) בתחומי הים השונים.
ראש העיר גנדלמן התרשם מפעילותה של עמותת אקואושן למען הסביבה הימית וכן ממטרות הפרויקט להקמת מרכז חדשנות לחקר ימי בחדרה, והסביר כי "מדובר בפרויקט שעולה בקנה אחד עם החזון העירוני לפתח את סביבת החוף החדרה כמוקד לחקר, חינוך ימי ותיירות, ובד בבד להתמודד עם אתגרים סביבתיים ולהגן על הסביבה הימית לטובת הדורות הבאים". גנדלמן אף הנחה את המנכ"ל הנכנס של חברת 'נחלים' לפיתוח תיירות בחדרה רענן בר טל ואת חבר הנהלת העיר רון שגן לבחון כמה חלופות עסקיות לביצוע הפרויקט וכן הנחהאת מנהלי האגפים הרלוונטיים, לבחון את המיקומים השונים, כולם כמובן במערב העיר ובקרבת הים, בהם קיימת היתכנות להקמת המרכז.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".