מעל הממוצע הארצי: עלייה משמעותית בזכאות לתעודת בגרות
ראובן יגיל יום שלישי,
12 באוקטובר 2021, 07:53
יותר זכאים לבגרות, פחות נשירה: משרד החינוך פרסם את נתוני 'התמונה החינוכית' לבתי הספר העל יסודיים לשנת הלימודים תש"פ (2020) במוסדות החינוך בכל היישובים בארץ, המעידים על שיפור משמעותי ומתמשך במדדי מערכת החינוך בחדרה
אחוז הזכאות לתעודת בגרות בחדרה עלה בשנת הלימודים תש"פ (2020) בכ 6% לעומת השנה שקדמה לה, ועומד על 79.5 אחוז זכאים לבגרות מתלמידי כיתות י"ב בעיר. העלייה המשמעותית שנרשמה היא חלק ממגמה בולטת בהישגיה של מערכת החינוך העירונית, שנמצאים בעלייה מתמדת בשמונה השנים האחרונות, ומאז נכנס ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, המשמש גם כמחזיק תיק החינוך לתפקידו. החל משנת תשע"ד (2013), בה ממוצע הזכאים לבגרות עמד על 60.7 אחוזים, עד לשנת תש"פ בה אחוז הזכאים קפץ ל-79.5. המדובר בעלייה של כ-20 אחוזים.
מנתוני 'התמונה החינוכית' בחדרה, עולה כי מערכת החינוך בעיר נמצאת במגמת השתפרות מתמדת, זאת חרף התפרצותו של נגיף הקורונה, הסגרים והלמידה מרחוק, ולאור השקעה תקציבית של הרשות, גיוס כוח אדם מקצועי ושיפור תהליכי ניהול. הנתונים מלמדים על עלייה ברורה בכל המדדים, כשבחלקם, נרשמה עלייה שהנה מעל לממוצע הארצי. בהתאם לנתונים שפורסמו בשבוע שעבר (ד' 6.10.21), אחוז הזכאות לבגרות בחדרה בשנת הלימודים תש"פ עומד על 79.5 אחוזים, נתון המעיד על עלייה של כ- 6 אחוזים מהשנה הקודמת (תשע"ט), בה עמד אחוז הזכאים לתעודת בגרות על 73.4 אחוזים. הנתון מציב את חדרה באחוז זכאות לבגרות שהנו גבוה משמעותית מהממוצע הארצי לשנה זו, העומד על 73.4 אחוזים.
יותר זכאים לבגרות (צילום: pixabay)
עלייה משמעותית נרשמה גם באחוז הזכאים לבגרות במתמטיקה 5 יחידות לימוד. אחוז הזכאים עומד על 14.1 אחוזים לתעודת בגרות הכוללת מתמטיקה 5 יחידות לימוד בשנת תש"פ, לעומת 11.6 אחוזי זכאות בשנת תשע"ט. כמו כן, מבין זכאי הבגרות בחדרה, 45.8 אחוזים זכאים לתעודת בגרות הכוללת אנגלית 4 יחידות לימוד. מדובר בנתון מדהים, הן בהשוואה לנתוני השנה הקודמת (תשע"ט), שעמדו על 33 אחוזים, והן בהשוואה לנתוני הממוצע הארצי העומדים על 41 אחוזים.
כמו כן עולה מנתוני משרד החינוך כי אחוז ההתמדה של הלומדים ברשות מגיע ל 86.2 אחוזים, כדומה לנתוני שנים קודמות. אחוז ההתמדה מתייחס לתלמידים שלמדו בבתי הספר ברשות המקומית וסיימו את לימודיהם בכיתה י"ב. בנוסף, אחוז הנשירה מבתי הספר בחדרה עומד על 0.3 אחוז בסך הכל, נמוך מהותית מהנתון הארצי, העומד על 0.6 אחוז, כפול מהנתון המקומי. תלמיד נושר הוא מי שהיה רשום בבית הספר בשנה הנבדקת ואולם בשנה העוקבת לה, אינו רשום לאף מוסד חינוכי.
יודגש כי עולה מ'התמונה החינוכית' של חדרה, כי במדדי ערכים ואקלים חינוכי חלה עלייה משמעותית גם בנתוני אחוז המתגייסים לצה"ל, העומד על 81.4 אחוזים לעומת 78.7 אחוזים בשנת תשע"ט. גם בתחום זה הנתונים בחדרה גבוהים משמעותית מהממוצע הארצי.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "כפי שטענתי לאורך כל הדרך, ההשקעה המאסיבית בחינוך מביאה תוצאות. יש לנו דור עתיד נפלא בעיר, שנמשיך ונטפח אותו. אני רוצה להודות לצוותי החינוך, לעובדי אגף החינוך בעיריית חדרה, ולכם בני הנוער בעיר, שממשיכים להוות גאווה לכולנו."
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.