בתום דיון ממושך שהתקיים השבוע במשרדי הוועדה לתשתיות לאומיות בנוגע להקמת שדה תעופה בחדרה, החליטה הוועדה בעת הזו לא להצביע על הפקדת התכנית
הוועדה לתשתיות לאומיות, בראשות יו"ר מטה התכנון הלאומי, קיימה השבוע דיון (ב' 25.10.21) בנוגע לתכנית להקמת שדה תעופה למטוסים קלים במזרח העיר חדרה, במקום שדה התעופה המתפנה בהרצליה. עירית חדרה שמחה לעדכן על החלטת הות"ל שלא להצביע על הפקדת התכנית לשדה תעופה בחדרה, ובכך למעשה למנוע את הפקדתה בעת הזו.
בדיון הציגו ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, מחזיק תיק הנדסה רון שגן, המשנה לראש העיר עו"ד יניב דרי, וכן ראשי רשויות נוספים ומומחים מקצועיים מטעם 6 הרשויות החברות במאבק, במשך כשלוש שעות את הפגיעה הקשה בעיר חדרה וסביבתה במגוון אספקטים, החל מאיכות חיי התושבים, דרך הפגיעה בסביבה וסכנות הבטיחות הנובעות מהתכנית, וכלה בפגיעה בתכניות הפיתוח העירוניות בחדרה ובפרט תכניות התחדשות עירונית.
ההחלטה שהתקבלה על ידי הועדה לתשתיות לאומיות, משקפת את העובדה שבקרב שרי הממשלה האמונים על התוויית המדיניות התכנונית, קיים קונצנזוס כי אין להקים שדה תעופה בחדרה משום הפגיעה בתושבים שהקמת שדה שכזה תהווה. החלטה זו מהווה את מימוש מדיניות זו.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הבהיר כי ימשיך לפעול ביחד עם הרשויות השכנות ומטה מאבק התושבים כנגד התכנית הפוגענית הזו. האיום נבלם אך לא הוסר וחשוב להמשיך לפעול בקרב מקבלי החלטות בכדי לוודא שתכנית זו לא תקודם במסדרונות התכנון או בקרב הרשויות האמונות על תעופה.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.