תצפית מתועדת של הכרישים בחדרה הבוקר. רשות הטבע והגנים ורשות הצלילה מתריעות בפני הציבור מפני צלילה עם כרישים באזור תחנת הכח בחדרה
עם הגעת כרישים לאיזור תחנת חדרה רשות הטבע והגנים שבה ומתריעה בפני הציבור מפני צלילה בסמיכות לכרישים המתרכזים בתקופה זו כמידי שנה (נובמבר עד אפריל) באזור תחנת הכוח בחדרה, זאת מחשש לסכנה לצוללים חובבנים ואף מקצועיים. ברשויות מדגישים כי המפגש עם הכרישים אינו צפוי או נשלט.
בתוך כך, באזור שפך המים החמים של תחנת הכוח בו מתרכזים הכרישים קיימים זרמים חזקים ומערבולות חזקות שעלולות לסכן חיים לצד ציוד דייג רב כגון קרסים וחוטי דייג משוחררים המסכנים את הצוללים.
ברשות הטבע והגנים מזכירים כי הכריש נמצא בסכנת הכחדה והינו ערך טבע מוגן. משכך אסור לפגוע בו, להטריד אותו, להאכיל אותו וכדומה וכל העושה כך עובר על החוק ומסתכן בענישה פלילית.
כרישים בחוף חדרה (צילום: גיא לויאן רשות הטבע והגנים)
בשבוע שעבר נערך סיור באזור שפך הנחל, בהשתתפות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, מנכ"ל חברת התיירות נחלים רענן ברטל, שהתרשמו מעמדת התצפית, המשולבת עם שבילים, ספסלי ישיבה וגדר שנועדה לשמור על בטיחותם של באי המקום.
העמדה החדשה, הצפויה להפוך לאטרקציה תיירותית, ממוקמת בגדה הצפונית של הנחל. המעבר למקום, הוא דרך פארק נחל חדרה, חציית גשר המיתרים, המקשר את הגדות הדרומית והצפונית של נחל חדרה, ולהגיע בהליכה קצרה בשביל עד להגעה למקום.
תופעת הכרישים בשפך נחל חדרה, סמוך לתחנת הכוח, מושכת תיירים ומבקרים מכל רחבי הארץ. העמדה החדשה תאפשר למבקרים לצפות בבטחה בכרישים, המוגדרים כערכי טבע מוגנים ולשמור עליהם. העמדה תתופעל על ידי עיריית חדרה באמצעות חברת 'נחלים' לפיתוח התיירות בחדרה. חשוב לציין, כי על פי חוק העזר העירוני, הכניסה למים באזור זה היא אסורה והעירייה מפקחת על כך.
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.