מאות מבקרים הגיעו במהלך סוף השבוע האחרון כדי לצפות בלהקות הכרישים המגיעים אל החוף, וליהנות מהסברים על הטורפים המרתקים בעמדת ההסברה, סדנאות יצירה לילדים ופעילויות מהנות לכל המשפחה. הכרישים אמנם לא ביקרו במקום במהלך סוף השבוע, עם זאת, נרשמה הנאה גדולה בקרב המבקרים
הגדה הדרומית של נחל חדרה הייתה שוקקת במיוחד בסוף השבוע האחרון (5-6.11.21), עם פתיחתה המחודשת של עמדת תצפית והסברה עבור המבקרים הרבים הפוקדים את המקום כדי לצפות בלהקות הכרישים, שמגיעים לשפך הנחל מדי חורף ונהנים מזרמי המים החמים הנפלטים מתחנת הכוח 'אורות רבין' אל הים. את הפעילות יזמה עיריית חדרה בשיתוף 'נחלים' החברה לפיתוח תיירות חדרה. למבקרים שהגיעו לחזות בתופעת הטבע הייחודית, ציפה אוהל רחב ידיים בו הוצבו מספר מסכים גדולים ששידרו צילומי רחפן משפך הנחל, מגוון סדנאות יצירה לילדים, פעילויות מהנות לכל המשפחה ועמדת קפה.
סדנאות יצירה לילדים ופעילויות מהנות לכל המשפחה (צילום: דוברות העירייה)
המבקרים במקום נהנו ממזג אויר חם ונעים וממגוון פעילויות שהתקיימו סביב עמדת התצפית שהוצבה כאמור, בגדה הדרומית של שפך הנחל, בסמוך לנקודת התמזגותו עם הים, עם זאת, לטבע יש חוקים משלו, והכרישים, שכאמור מגיעים עם ירידת הטמפרטורות, לא הגיעו לבקר הפעם.
בעקבות הכרישים, (צילום: דוברות העירייה)
בעקבות הכרישים, המגיעים לאזור שפך הנחל מדי שנה במהלך חודשי החורף, האזור הפך למוקד עלייה לרגל של אלפי צופים סקרנים. בעיריית חדרה מודעים לכך שהתופעה מושכת עניין רב, ופועלים לאור הביקוש להסדרת הנושא, הן מבחינת פיתוח התיירות בעיר והנגשת התצפית, הן למען שמירה על בטיחותם של המבקרים, ביניהם גם צוללנים שמבקשים לצלול לצד הכרישים חרף הסכנות בכך עקב זרמים חזקים, פסולת דיג וראות לקוייה, והן במטרה לשמור על הכרישים עצמם, המוגדרים כ'ערכי טבע מוגנים' ומצויים בסכנת הכחדה, ולהבטיח את חזרתם לאזור גם בחורף הבא.
לראותם בלבד: עיריית חדרה מדגישה כי הכריש הוא חיה מוגנת על-פי החוק, אין להפריע לו ואסור לפגוע בו, כמו כן, השחייה במקום אסורה. במידה ומזג האויר יאפשר זאת, עמדת התצפית תהיה פתוחה למבקרים גם בסוף השבוע הקרוב.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.