מפקד האוכלוסין הוא פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל המתבצע אחת לעשור. גנדלמן: "הצלחת מפקד האוכלוסין חיונית לשיפור איכות חיי תושבי חדרה"
במסגרת היערכות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נפגש השבוע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן וצוותו עם מנהל מפקד האוכלוסין ניצן הכהן ובכירי הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) ודנו בקידום מפקד האוכלוסין בעיר. גנדלמן: "הצלחת מפקד האוכלוסין חיונית לשיפור איכות חיי תושבי חדרה. אני קורא לתושבי חדרה הנדגמים להשיב לשאלון".
העיר חדרה היא העיר הגדולה ביותר המשתתפת בימים אלה בחזרה הכללית למפקד האוכלוסין 2022. כ- 1,500 תושבי חדרה עלו במדגם ומתבקשים להשיב לשאלון המפקדי. החזרה הכללית היא תרגיל מקדים למפקד האוכלוסין המתוכנן להתחיל באפריל 2022.
"כלי תכנוני יעיל". גנדלמן ומנכ"ל העירייה עם צוות הלמ"ס (צילום: דוברות העירייה)
כאמור, במסגרת היערכות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לביצוע מפקד האוכלוסין השביעי של מדינת ישראל נפגשו השבוע נציגי הלמ"ס עם ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן. בפגישה השתתפו מנהל מפקד האוכלוסין ניצן הכהן, דוברת מפקד האוכלוסין הילה ירושלמי ומנהל משרד אזור צפון איתי אליהו. כמו כן, מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון, יועץ התקשורת אבי מוססקו ועוזר ראש העיר.
ראש העיר גנדלמן: "נתונים הם כלי עבודה תכנוני יעיל לעיר ולתושביה, אני קורא לתושבי חדרה הנדגמים להשיב לשאלון המפקדי". מנהל מפקד האוכלוסין ניצן הכהן, הודה לראש העיר על שיתוף הפעולה והעניק לו אטלס מיוחד שהפיקה הלמ"ס, הסוקר 70 שנות מפקד במדינת ישראל מקום המדינה ועד היום. הכהן: "נתונים משפרים את איכות החיים, ייחודו של המפקד המתוכנן הוא באפשרות לאיסוף נתונים עדכניים ואיכותיים שיניבו שיפור משמעותי באיכות חיי תושבי ישראל".
בהתאם לתכנית, תחל הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בחודש אפריל 2022, בביצוע מפקד האוכלוסין השביעי והחדשני של ישראל, בו הנדגמים יוכלו לראשונה, להשיב לשאלון המפקדי באופן מקוון מאתר אינטרנט המאובטח בתקנים מחמירים וזאת בנוסף לאפשרויות ההשבה באמצעות ראיון טלפוני או בראיון פנים אל פנים.
מפקד האוכלוסין הוא פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל המתבצע אחת לעשור והמשקף תמונת מצב מלאה ומהימנה אודות כלל תושבי ישראל בהיבטים דמוגרפיים - חברתיים וכלכליים.
במדינת ישראל בוצעו עד כה שישה מפקדי אוכלוסין. המפקד הראשון היה עם קום המדינה ב- 1948, אחריו נערכו המפקדים אחת לעשור. המפקד הקרוב עתיד להתבצע במהלך שנת 2022 ויהיה מפקד משולב אשר יתבסס ברובו על מאגרי מידע מנהליים לצד איסוף נתונים מהשטח ובו צפויים להשתתף כ- 700 אלף נדגמים מכלל תושבי ישראל.
פרטים נוספים על המפקד מופיעים בערוצי הדיגיטל של מפקד האוכלוסין.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.