העבריין יונתן סימנדוייב בן ה-21 מאור עקיבא נאשם כי לפני חודש הצית שני רכבים באור עקיבא ומיד לאחר מכן שני רכבים נוספים בחדרה
פרקליטות מחוז חיפה הגישה בסוף השבוע שעבר כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בעיר נגד יונתן סימנדוייב בגין הצתת ארבעה כלי רכב בלילה אחד. במקביל הוגשה כנגדו גם בקשה למעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
על פי כתב האישום ביום 5-11-21 סמוך לשעה 03:20 לפנות בוקר הגיע סימנדוייב יחד עם אדם נוסף לחניית הרכבים ברחוב עליזה יאנסן באור עקיבא אז שפך חומר דליק אותו הכין מראש על רכב מדגם סקודה וכן על רכב מדגם טיוטה יאריס והצית אש ששרפה את שני הרכבים כליל.
שריפת רכב באור עקיבא (צילום: דוברות כבאות והצלה לישראל מחוז חוף)
מיד לאחר מכן נסע סימנדוייב יחד עם שני אנשים נוספים לרחוב החסידה בחדרה ובשעה 03:50 ירד מן הרכב שבו נסע שפך חומר דליק על שני כלי רכב אשר חנו האחד ליד השני סמוך לבניין מגורים והצית אותם באמצעות בקת"ב שזרק לעברם. כתוצאה מכך נשרפו כליל רכב מדגם מאזדה ורכב נוסף מדגם טויוטה. הצתת הרכבים תועדה במצלמות אבטחה אולם לא ניתן לזהות בהן את המצית.
בחקירותיו במשטרה הכחיש סימנדוייב את המיוחס לו וטען כי כלל לא שהה בזירות ההצתה באור עקיבא ובחדרה.
בנוסף נחקר סימנדוייב בחשד כי הצית פעמיים את דלת הכניסה לבית משפחה באור עקיבא ואף בחשד להצתת בית עסק בעיר אולם ביחס ל-3 המקרים הללו לא הצליחו החוקרים לגבש תשתית ראייתית כנגדו ומקרים אלו לא הבשילו להגשת כתב אישום.
סימנדוייב אסיר משוחרר בעל עבר פלילי עשיר כלוא בבית המעצר קישון בצפון ובאחת הפעמים ששב לאגף עצורי הימים בו הוא מוחזק היה שותף לקטטה אלימה שפרצה באגף בינו ובין חבריו לבין חבורה יריבה עימה היא מסוכסכת מהעבר.
כוחות שב"ס הפרידו בין הצדדים והעבירו את סימנדוייב לאגף ההפרדה. בינתיים הורה השופט המחוזי ניצן סילמן על הארכת מעצרו עד להחלטה אחרת.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".