העבודות ברחוב הנשיא בעיצומן: השבוע החלו העבודות הנחת משטחי הדק, התקנת עמדות בר ומקומות ישיבה מעוצבים במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו, זאת במסגרת חלקו הראשון של הפרויקט המגדיר מחדש את מראהו של הרחוב העירוני. במקביל שודרגה גם הכניסה למרכז העיר ברחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית. התוצאות מרהיבות
השבוע הגיע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לסיור ברחוב הנשיא ורחוב הרב עובדיה יוסף, עם מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי וחבר הנהלת העיר שי ברכה, שיזם וקידם את שני הפרויקטים- שדרוג רחוב הנשיא ושדרוגה של הכניסה למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, כדי לעמוד על התקדמות העבודות, שנמצאות בימים אלו בעיצומן.
שדרוג רחוב הנשיא: הפרויקט שמגדיר מחדש את העיר חדרה
שדרוג רחוב הנשיא, מתמקד כאמור בשלב זה, במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו. השבוע החלו עבודות להנחת משטחי דק במדרכות, שהוחלפו במסגרת הפרויקט, הצבת עמדות בר רחוב ואף התקנת מתקני ישיבה מעוצבים. בהמשך יוצבו גם סככות דקורטיביות להצללת הרחוב, תאורה אדריכלית וגינון מעוצב בצמתי הרחובות, זאת תוך שימת דגש על מענה לסוגיות נגישות, התייעלות אנרגטית והגדלת השטחים הירוקים ברחוב.
הכניסה למרכז העיר משתדרגת לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרני
במסגרת סיורו הגיע ראש העיר גנדלמן גם לכניסה המשודרגת למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה בעקבות הפרויקט לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית, כיאה לעיר גדולה עם מעל ל 100 אלף תושבים. שדרוג העומק שבוצע במקום, המהווה את אחד מהאזורים המרכזיים של העיר ועורק תחבורתי ראשי בו עוברים מדי יום הולכי רגל וכלי רכב רבים, כלל עבודות פיתוח סביבתי, שבילי בטון אדריכלי רחבים ונגישים לטובת הולכי הרגל, ריהוט רחוב מיוחד הכולל אלמנטים עיצוביים של תאורה, מסלעה דקורטיבית המשמשת הן לנוי והן למניעת סחף וזליגת אדמה למדרכה, וצמחייה עשירה שנשתלה במקום. בנוסף, המקום, שהפך לאחרונה ל'מיני טיילת' מרהיבה וחדשנית, צפוי להתחדש בקרוב, באלמנט סביבתי עיצובי וחדשני שיותקן במקום.
שני הפרויקטים מתבצעים בהובלת אגף שפ"ע בניהולו של בוריס קוסינובסקי, זאת בהתאם למדיניות ראש העיר, הרואה חשיבות עליונה בשיפור חזות העיר בכלל, ובאזור העסקים הראשי, המהווה את עמוד השדרה העירוני, בפרט. ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, שאמר כי עיריית חדרה מתכוונת להחיל בעתיד את השדרוג המתבצע ברחוב הנשיא על הרחוב כולו משני צדיו, הדגיש במהלך הסיור את חשיבותו של המגזר העסקי בעיר ואמר כי מדובר במהלך שנועד להגדיל את אטרקטיביות האזור, להחיות את מרכז העסקים העירוני, לעודד את בעלי העסקים ולהגדיל את הפעילות האורבנית המתקיימת ברחוב. זאת, לצד שורה של צעדים שבוצעו השנה, כגון הרחבת המע"ר (מרכז העסקים הראשי) והכשרת עשרות חניות אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!