הרצאות מרתקות מטובי המרצים בארץ, סדנאות יצירה, סיורים מיוחדים, מגוון חוגים וחברה טובה- אזרחים ותיקים? עיריית חדרה דאגה לכם לינואר חם וגדוש פעילויות תרבות, וריכזה עבורכם את שפע הפעילויות בחוברת אירועים דיגיטלית, לפי אזורים, שיהיה לכם הכי קרוב ומעניין | לחוברת האירועים כנסו לקישור: https://bit.ly/3JzTWt1
כהרגלה בקודש, 'הקתדרה של חדרה', הממוקמת במרכז הפנאי בית אליעזר, מספקת שפע של עניין, בעיקר לקהל המבוגרים החדרתי, עם שפע של הרצאות איכותיות במגוון נושאים ועם מיטב המרצים, לאורך השנה כולה. הקתדרה פותחת את שנת 2022 עם הרצאות פרונטליות או בזום, ביניהן הרצאתו של אילן אוסטפלד, יועץ תקשורת ואסטרטגיה בכיר, שנולד וגדל בחדרה ומגיע לראשונה להרצאת אורח ב'קתדרה של חדרה' בנושא התקשורת בישראל, תמונת מצב, מאפיינים ומגמות, הרצאתו של ד"ר טל סיינס, בעל דוקטורט ממכון וויצמן למדע בגנטיקה מולקולרית, שיגיע לקתדרה להרצאה מרתקת על הקלטת חלומות וקריאת מחשבות שלנו ושל האנשים הסובבים אותנו, ירון קרשאי יגיע להרצאה ססגונית מבחינה ויזואלית ומוזיקלית כאחד, בנושא מוזיקה קלאסית- בגובה העיניים, ועוד שלל הרצאות מגוונות, אליהן תוכלו להירשם באתר פנאי העיר חדרה או במרכז פנאי בית אליעזר.
במסגרת תכנית 'קהילה לדורות', שהחלה לפעול בשכונת גבעת אולגה בשנת 2018, במטרה לבנות קהילה וליצור מסגרת חיים בטוחה, מכילה, אפקטיבית ויישומית, אשר תשפר את איכות החיים של התושבים הוותיקים בעיר, תוך יצירת תשתית המקדמת ערכים של שותפות, מעורבות ושייכות של התושבים, מתקיימת פעמיים בשבוע פעילות התעמלות בחוף הים בגבעת אולגה, בהנחיית ענת ארגמן. הפעילות מתקיימת בימי ראשון ושלישי בשעה 8:00 בבוקר. במסגרת התכנית, התושבים הותיקים בחדרה מוזמנים ליהנות גם מפעילות 'שני בתרבות', המציעה את מיטב ההרצאות בכל יום שני, כוס קפה, עוגה וחברה טובה, במחיר מסובסד של 10 שקלים.
מרכז הפנאי האזורי 'רעים', מזמין את האזרחים הותיקים בחדרה למגוון פעילויות מהנות, ביניהן חמישה מפגשים של סדנת אומנות בעיסת נייר במחיר מסובסד, סיור והדרכה בחווה החקלאית, בשיתוף עם משטרת ישראל והשיטור הקהילתי (הכניסה ללא עלות ובהרשמה מראש), סדרת הרצאות בשיתוף משטרת ישראל והשיטור הקהילתי ביניהן הרצאות בנושאים כגון פעילות משטרת ישראל במשפט אייכמן, אתגרים ראשונים ממשטרת היישובים העבריים לצה"ל, משטרת ישראל במלחמת המפרץ ועוד, שיעורי תנ"ך עם הרב חגי ונטע וינברג ללמידה חווייתית בכל יום ראשון, ושלל חוגים למבוגרים ביניהם חוגי ספורט, ריקודי עם, יוגה ואפילו היפ הופ.
גם היכל התרבות 'רנה שני' מצטרף לחגיגת האירועים לאזרחים הותיקים בחדרה, ומציע לכם לצפות בסרטי קולנוע המוקרנים באולם בימי שישי, ובינואר יוקרן הסרט 'גלגל המזלות'.
עבור שורדי השואה מתקיימות מגוון פעילויות במרכזים השונים, ביניהם 'מרכז תרבות בית צבי', לשורדי שואה, המציע חוגי ספורט, חוג טניס שולחן, קבוצות תמיכה חברתית ומפגשים על קפה, ב'קפה בריטניה' שבמרכז היום בגבעת אולגה, מתקיימים חוגים, הרצאות וטיולים בכל יום שלישי באחר הצהריים, ובמועדון 'מופ"ת' לניצולי שואה בבית אליעזר, מתקיימים גם כן חוגים, הרצאות, ארוחות משותפות וטיולים מהנים בימי ראשון, שני, שלישי וחמישי.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!