עיריית חדרה השיקה השבוע את "אתגר העיר", מיזם ייחודי ופורץ דרך שמניע בני נוער וצעירים ליצירת שינוי חברתי. חדרה היא הרשות הראשונה שמפעילה אתגר מסוג זה. לכבוד אירוע ההשקה, הופסקו הלימודים במערכת החינוך העל-יסודית בעיר, ומ"מ ראש העיר בפועל ניר בן חיים הזניק את בני הנוער לאתגר בשידור ישיר
כחלק מהתכנית העירונית למצוינות וחדשנות, עיריית חדרה השיקה השבוע את "אתגר העיר" - City Challenge#. מיזם ייחודי ופורץ דרך, תחרות עירונית שמניעה בני נוער וצעירים (13-35) ליצירת שינוי חברתי באמצעות הרשתות החברתיות (בדגש על טיקטוק). חדרה היא הרשות הראשונה שמובילה אתגר בו הופכים את התושבים לשותפים אמתיים לשינוי בעיר.
משיקים את אתגר העיר (צילום: דוברות העירייה)
הרעיון: הצעירים יהפכו ליזמים וינסו לספק פתרונות יצירתיים להפיכת חדרה למרחב התפתחות וצמיחה אישית. איך עושים את זה? חולמים! ועושים! וביחד משפיעים, משנים, יוצרים.
מיזם פורץ דרך. בן חיים מזניק את המיזם (צילום: דוברות העירייה)
באירוע ההשקה, שהועבר בשידור ישיר בערוץ היוטיוב והפייסבוק של העירייה, הזניק ממלא מקום ראש העיר בפועל, ניר בן חיים, את האתגר תוך הנעה לפעולה של בני הנוער. בשעה 11 בבוקר כל מוסדות החינוך בחטיבות הביניים והתיכונים עצרו את הפעילות וכולם התחברו למסכים לצפות בשידור ולהתחיל לקחת חלק באתגר. בתוך 20 דקות התקבלו עשרות סרטונים של בני הנוער, כאשר הוסבר להם שמדובר בתחרות נושאת פרסים – כאשר הפרס הראשון עומד על 10,000 שקלים!
באירוע נוסף שהתקיים השבוע, 'איך להיות יזם?' התארחו שני יזמים ושיתפו את תלמידי ותלמידות העיר בהצלחות, כישלונות ובטיפים הכי טובים שלהם שהפכו אותם ליזמים פורצי דרך. הדוברים באירוע היו עמוס טלמור, מייסד מרכזי יזמות בישראל, משקיע ומנטור, עומר זכאי, מייסד שותף ומנהל האסטרטגיה והחדשנות של Edvanza.
הרעיון שעומד מאחורי האתגר הוא לאפשר לבני הנוער להפוך את העיר לבית להגשמת חלומות. להבין שיש להם אפשרות להיות אקטיביים ולייצר בעצמם מציאות חדשה. תוך כדי האתגר יקבלו בני הנוער כלים רבים בעולם של חדשנות ויזמות שיקדמו אותם לעבר המיומנויות של המאה ה-21.
התחרות תימשך כחודש ובסיומה כאמור יוכרזו הזוכים, שגם יקבלו את הפרסים. לאחר מכן תאמץ עיריית חדרה את הרעיונות המרכזיים והזוכים, וגם כאלה שלא זכו אבל הרשימו, ותמשיך את השיח מול בני בנוער באתגרים נוספים.
ממלא מקום ראש העיר בפועל, ניר בן חיים: "עיריית חדרה מבצעת באמצעות האתגר הזה מהפכה של ממש ביחסים שבין רשות מקומית לבני הנוער בעיר. לראשונה אנו מגיעים לבני הנוער ומנסים לדבר בשפה שלהם. מבהירים להם שהם יכולים להיות שותפים אמתיים לשינוי. יכולים לייצר מציאות. ואנחנו פה על מנת לעזור להם, לתת להם כלים ובעיקר נהיה פה על מנת לאמץ את היוזמות והפתרונות שלהם. אני משוכנע שהאתגר ייסחף לא רק את בני הנוער אלא את העיר כולה לפעולה, וביחד נצליח להפוך את העיר לבית להגשמת חלומות!".
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".