עיריית חדרה השיקה השבוע את "אתגר העיר", מיזם ייחודי ופורץ דרך שמניע בני נוער וצעירים ליצירת שינוי חברתי. חדרה היא הרשות הראשונה שמפעילה אתגר מסוג זה. לכבוד אירוע ההשקה, הופסקו הלימודים במערכת החינוך העל-יסודית בעיר, ומ"מ ראש העיר בפועל ניר בן חיים הזניק את בני הנוער לאתגר בשידור ישיר
כחלק מהתכנית העירונית למצוינות וחדשנות, עיריית חדרה השיקה השבוע את "אתגר העיר" - City Challenge#. מיזם ייחודי ופורץ דרך, תחרות עירונית שמניעה בני נוער וצעירים (13-35) ליצירת שינוי חברתי באמצעות הרשתות החברתיות (בדגש על טיקטוק). חדרה היא הרשות הראשונה שמובילה אתגר בו הופכים את התושבים לשותפים אמתיים לשינוי בעיר.
משיקים את אתגר העיר (צילום: דוברות העירייה)
הרעיון: הצעירים יהפכו ליזמים וינסו לספק פתרונות יצירתיים להפיכת חדרה למרחב התפתחות וצמיחה אישית. איך עושים את זה? חולמים! ועושים! וביחד משפיעים, משנים, יוצרים.
מיזם פורץ דרך. בן חיים מזניק את המיזם (צילום: דוברות העירייה)
באירוע ההשקה, שהועבר בשידור ישיר בערוץ היוטיוב והפייסבוק של העירייה, הזניק ממלא מקום ראש העיר בפועל, ניר בן חיים, את האתגר תוך הנעה לפעולה של בני הנוער. בשעה 11 בבוקר כל מוסדות החינוך בחטיבות הביניים והתיכונים עצרו את הפעילות וכולם התחברו למסכים לצפות בשידור ולהתחיל לקחת חלק באתגר. בתוך 20 דקות התקבלו עשרות סרטונים של בני הנוער, כאשר הוסבר להם שמדובר בתחרות נושאת פרסים – כאשר הפרס הראשון עומד על 10,000 שקלים!
באירוע נוסף שהתקיים השבוע, 'איך להיות יזם?' התארחו שני יזמים ושיתפו את תלמידי ותלמידות העיר בהצלחות, כישלונות ובטיפים הכי טובים שלהם שהפכו אותם ליזמים פורצי דרך. הדוברים באירוע היו עמוס טלמור, מייסד מרכזי יזמות בישראל, משקיע ומנטור, עומר זכאי, מייסד שותף ומנהל האסטרטגיה והחדשנות של Edvanza.
הרעיון שעומד מאחורי האתגר הוא לאפשר לבני הנוער להפוך את העיר לבית להגשמת חלומות. להבין שיש להם אפשרות להיות אקטיביים ולייצר בעצמם מציאות חדשה. תוך כדי האתגר יקבלו בני הנוער כלים רבים בעולם של חדשנות ויזמות שיקדמו אותם לעבר המיומנויות של המאה ה-21.
התחרות תימשך כחודש ובסיומה כאמור יוכרזו הזוכים, שגם יקבלו את הפרסים. לאחר מכן תאמץ עיריית חדרה את הרעיונות המרכזיים והזוכים, וגם כאלה שלא זכו אבל הרשימו, ותמשיך את השיח מול בני בנוער באתגרים נוספים.
ממלא מקום ראש העיר בפועל, ניר בן חיים: "עיריית חדרה מבצעת באמצעות האתגר הזה מהפכה של ממש ביחסים שבין רשות מקומית לבני הנוער בעיר. לראשונה אנו מגיעים לבני הנוער ומנסים לדבר בשפה שלהם. מבהירים להם שהם יכולים להיות שותפים אמתיים לשינוי. יכולים לייצר מציאות. ואנחנו פה על מנת לעזור להם, לתת להם כלים ובעיקר נהיה פה על מנת לאמץ את היוזמות והפתרונות שלהם. אני משוכנע שהאתגר ייסחף לא רק את בני הנוער אלא את העיר כולה לפעולה, וביחד נצליח להפוך את העיר לבית להגשמת חלומות!".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!