בהודעה שפורסמה על ידי הארגון נאמר: "האלימות הרצחנית הזו נוגדת את האינטרס של כל ערבי וכל יהודי תושב האזור והמדינה, היודע כי עתידו ועתיד ילדיו תלויים בהשתלבות, בשלום ובשוויון בחברה הישראלית"
הפיגוע בחדרה היום ובבאר שבע בשבוע שעבר הם אירועים נתעבים שיש לגנות ולהוקיע בכל תוקף. אנחנו בגבעת חביבה, יהודים וערבים כאחד, שולחים איחולי החלמה לפצועים ותנחומים למשפחות ההרוגים, קורבנות הגזענות והשנאה.
הקיצונים הבודדים מבקשים לחבל במרקם היחסים הבריא בין יהודים וערבים אזרחי המדינה, שנבנה זה עשרות שנים מתוך אינטרס משותף ויחסי שכנות טובה. בייחוד באזור ואדי ערה בו חיי יהודים וערבים שלובים אלו באלו.
האלימות הרצחנית הזו נוגדת את האינטרס של כל ערבי וכל יהודי תושב האזור והמדינה, היודע כי עתידו ועתיד ילדיו תלויים בהשתלבות, בשלום ובשוויון בחברה הישראלית.
תזמון הפיגועים שחופף את הוועידה בנגב, נועד לגרור את האזרחים הערבים בישראל, המבקשים לחיות בשלום, לביצת הקונפליקט הדתי ושיח השנאה והייאוש - אין לכך סיכוי להצליח! אנחנו יודעים, מניסיון עשרות שנים של עבודה משותפת יהודית וערבית כי זהות אזור ואדי ערה היא חברה משותפת שנבנית יום יום על ידי רוב מוחלט של תושביו. זהו אחד האזורים היחידים בארץ בו חיים יהודים וערבים, במספרים דומים, ומנהלים חיי שכנות טובה, ושיתופי פעולה חינוכיים, עסקיים, תיירותיים ותרבותיים.
יחד עם ראשי הציבור הערבי וארגוני השלום אנו מגנים את הקיצונים האלימים משני הצדדים שמנסים להצית ולשסע את החברה הישראלית. הם לא יצליחו לקלקל את מה שנבנה במשך עשרות שנים של עשייה משותפת.
לא ניתן לשיח השנאה והייאוש שזורעים מעטים לגבור על כוחות האחווה היהודית .
גבעת חביבה .
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!