בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיית אגריפוד בישראל הכפילה את עצמה: כנס אובדן ובזבוז מזון ב- OpenValley
השבוע התקיים במתחם OpenValley בקיסריה כנס בנושא אובדן ובזבוז מזון, בדגש על האתגר הטכנולוגי והפתרונות הטכנולוגיים. בכנס השתתפו 120 איש והתארחו מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס, סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ, מנכ"לית smart agro, דגנית ורד, שותף מייסד ומנכ"ל FruitSpec, רביב קולא והמדען הראשי בThe Kitchen מבית שטראוס, דוד ניני.
חברות וחברי הפאנל דיברו על נקודת המבט של המשקיעים בשלבי צמיחה, בשלבים התחלתיים או אפילו בשלב הרעיון בחממה, ונקודת המבט של יזמים ויזמיות. במהלך הכנס, היזמים דיברו על המגמות החשובות בתחום, ביניהן הצורך ביכולות ניהול מים, אופטימיזציה של שרשרות אספקה, צמצום הפגיעה באיכות הקרקע, צמצום הבזבוז במשקי והפגיעה המתמשכת במגוון האקולוגי.
בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיות אגריפוד בישראל יותר מאשר הכפילה את עצמה. הקורונה עוררה את המשקיעים בתחום, המספרים עולים ויש סיבה לאופטימיות גם מהכיוון הרגולטורי.
כנס בזבוז מזון (צילום: OpenValley)
"בזבוז מזון היא בעייה מורכבת שמתחילה כבר בשדה מרגע הקציר, ומסתיימת בבית הצרכן – אנחנו. בשל פיזור הבעיה לאורך שרשרת הערך מול מספר שחקנים מגוון, קשה יותר לאתר טכנולוגיה שיכולה לפתור את כלל הבעיה, ולכן כנראה יהיו מספר פתרונות שמיועדות לשחקנים שונים. בין היתר post-harvest solutions for small farm holders, ייעול קטיף, חיזוי טוב יותר ופתרונות לניהול מלאי אצל קימונאים, עד לניהול מקרר חכם." אמרה סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ.
על פי אומדני ארגון 'לקט ישראל', היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2020 הוא 2.5 מיליון טונות, בשווי של כ-19.1 מיליארד שקלים. סך האובדן מהווה כ-35% מהיקף ייצור המזון בישראל. מתוכם, אובדן של מזון בר-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בהיקף של כ-1.1 מיליון טונות ובשווי של כ-6.4 מיליארד שקלים.
"האתגרים המונחים לפנינו והנוגעים לאספקת מזון מקיימת, תוך הבנה שמה שהיה לא יהיה, הם הזדמנות לאקוסיסטם הישראלי. הרבה יותר הון מופנה לתחומי חקלאות מזון וסביבה מאי פעם, והציפיה היא לצמיחה משמעותית בתחומים אלו בשנים הקרובות" אמר מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.