בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיית אגריפוד בישראל הכפילה את עצמה: כנס אובדן ובזבוז מזון ב- OpenValley
השבוע התקיים במתחם OpenValley בקיסריה כנס בנושא אובדן ובזבוז מזון, בדגש על האתגר הטכנולוגי והפתרונות הטכנולוגיים. בכנס השתתפו 120 איש והתארחו מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס, סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ, מנכ"לית smart agro, דגנית ורד, שותף מייסד ומנכ"ל FruitSpec, רביב קולא והמדען הראשי בThe Kitchen מבית שטראוס, דוד ניני.
חברות וחברי הפאנל דיברו על נקודת המבט של המשקיעים בשלבי צמיחה, בשלבים התחלתיים או אפילו בשלב הרעיון בחממה, ונקודת המבט של יזמים ויזמיות. במהלך הכנס, היזמים דיברו על המגמות החשובות בתחום, ביניהן הצורך ביכולות ניהול מים, אופטימיזציה של שרשרות אספקה, צמצום הפגיעה באיכות הקרקע, צמצום הבזבוז במשקי והפגיעה המתמשכת במגוון האקולוגי.
בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיות אגריפוד בישראל יותר מאשר הכפילה את עצמה. הקורונה עוררה את המשקיעים בתחום, המספרים עולים ויש סיבה לאופטימיות גם מהכיוון הרגולטורי.
כנס בזבוז מזון (צילום: OpenValley)
"בזבוז מזון היא בעייה מורכבת שמתחילה כבר בשדה מרגע הקציר, ומסתיימת בבית הצרכן – אנחנו. בשל פיזור הבעיה לאורך שרשרת הערך מול מספר שחקנים מגוון, קשה יותר לאתר טכנולוגיה שיכולה לפתור את כלל הבעיה, ולכן כנראה יהיו מספר פתרונות שמיועדות לשחקנים שונים. בין היתר post-harvest solutions for small farm holders, ייעול קטיף, חיזוי טוב יותר ופתרונות לניהול מלאי אצל קימונאים, עד לניהול מקרר חכם." אמרה סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ.
על פי אומדני ארגון 'לקט ישראל', היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2020 הוא 2.5 מיליון טונות, בשווי של כ-19.1 מיליארד שקלים. סך האובדן מהווה כ-35% מהיקף ייצור המזון בישראל. מתוכם, אובדן של מזון בר-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בהיקף של כ-1.1 מיליון טונות ובשווי של כ-6.4 מיליארד שקלים.
"האתגרים המונחים לפנינו והנוגעים לאספקת מזון מקיימת, תוך הבנה שמה שהיה לא יהיה, הם הזדמנות לאקוסיסטם הישראלי. הרבה יותר הון מופנה לתחומי חקלאות מזון וסביבה מאי פעם, והציפיה היא לצמיחה משמעותית בתחומים אלו בשנים הקרובות" אמר מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.