מידע מודיעיני מדויק הביא לתפיסת רובה, אקדח ותחמושת ברכבו של עבריין נשק מוכר. במשטרה התקשו להוכיח כי היו בחזקתו ובית המשפט הורה על שחרורו
בבוקר יום א' השבוע פשטו בלשי משטרת חדרה כשבידם צו חיפוש על ביתו של העבריין בני רבייב (30) במרכז העיר חדרה וביצעו חיפוש מדוקדק ומקיף בדירתו. הבלשים שלא מצאו כלום בדירה תפסו את מפתחות רכבו של רבייב שחנה בחניית הבניין ובחיפוש שנעשה ברכב נתפס בתא המטען רובה מדגם קרל גוסטב ואקדח וכן תחמושת רבה המתאימה לשני כלי היריה.
בני רבייב. עבריין אמל"ח (צילום: מתוך פייסבוק)
רבייב נעצר והובהל לחדר החקירות שם טען בפני החוקרים כי לרכב שבבעלותו קיים מפתח נוסף מלבד זה שלו והוא אינו יודע כלל היכן המפתח הנוסף נמצא ומי משתמש בו. כלי הנשק נשלחו לבדיקה במעבדת הזיהוי הפלילי המשטרתית והחוקים קיוו כי שם ימצאו טביעות אצבע או שרידי DNA של רבייב שיקשרו אותו באופן מוחלט לפריטי האמל"ח שנתפסו.
בדיון שהתקיים בבית משפט השלום בחדרה טען נציג המשטרה כי רבייב הוא בעל הרכב והמשתמש בו והוא זה שהחזיק בנשקים ודרש להאריך את מעצרו בשל חומרת העבירות המיוחסות לו וגם בשל המסכונות שנשקפת מרבייב בעיקר בשל עברו הפלילי המכביר בתחום האמל"ח. בתום הדיון הורה בית המשפט על הארכת מעצרו ב-4 ימים לצורך המשך החקירה.
"אין הצדקה בהמשך מעצרו של מרשי". עו"ד רותם כהן (צילום: שלומי גבאי)
אתמול (חמישי) הובא שוב רבייב לדיון בבית המשפט והמשטרה דרשה להאריך את מעצרו לצורך המשך החקירה. סניגורו רותם כהן טען מנגד כי אין כל אינדיקציה ממשית מלבד המידע המודיעיני שהתקבל הקושרת את רבייב לכלי הנשק שנתפסו ברכב אשר בו ישנם מספר לא מועט משתמשים. בנוסף טען עו"ד כהן כי בשל העובדה שצו המעצר נגד רבייב הוצא לפני למעלה מעשרה ימים ולא מומש באופן מיידי עניין המסוכנות הנשקפת ממרשו פחותה.
השופט אלכס אחטר קיבל את טענת הסניגור והורה על שחרורו של רבייב למורת רוחה של המשטרה. נציג המשטרה ביקש מבית המשפט עיכוב ביצוע על החלטת השחרור לצורך הגשת ערר לבית המשפט המחוזי בחיפה. בדיון שנערך בבית המשפט המחוזי בחיפה עוד באותו היום דחה בית המשפט את ערר המשטרה והתיר את החלטת השופט אחטר על כנה.
אין זו הפעם הראשונה שרבייב מסתבך בעבירות אמל"ח. רק לפני שנתיים הוא שוחרר ממאסר של חמש שנים אותו ריצה בגין הרשעתו בעבירות נשק חמורות בהיותו איש קבע בצ"הל, תיק שנחקר בין היתר על ידי השב"כ ויחידת המטענים של להב 433. מאז שחרורו ממאסר עלה שמו של רבייב בכמה פרשיות והמשטרה הגבירה את הפיקוח עליו.
על פי המודיעין המשטרתי רבייב מצוי ב"קשרי עבודה" עם עבריינים ברחבי הארץ וסוחר איתם לכאורה באמל"ח. גם פה באיזורינו החיבור של רבייב עם מחוללי הפשיעה הדומיננטים גורם למשטרה כאבי ראש.כך למשל החיבור בינו לבין העבריין גבי פנחסוב המנהל כנופיית פשע יחד עם אחיו הצעיר ומטילים אימה ברחבי העיר.
גם הקואליציה שיצר רבייב עם האחים שי ולב אוסיפוב מדירה שינה מעיני השוטרים. במשטרה בודקים האם רבייב המסוכסך עם כמה עבריינים באיזור אגר את כלי הנשק שנתפסו בכדי לפגוע במי מיריביו או שסחר בנשק עבור מי משותפיו.
עורך הדין רותם כהן המייצג את בני רבייב: "למרות חומרת התיק ומורכבותו, קבע השופט המכובד, כי ניתן להורות על שחרורו של מרשי ואין הצדקה בהמשך מעצרו. החלטתו גובתה גם ע"י בית משפט המחוזי במסגרת הערעור אשר הגישה המשטרה."
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".