במשטרת חדרה ובימ"ר מחוז חוף החליטו להסיר את הכפפות ולטפל נקודתית בכנופיית הפשע שמנהלים האחים ארביב מחדרה. התוצאה בשטח כבר מורגשת עם יותר מעצרים של האחים וחברי כנופייתם
בשבועות האחרונים החליטו במחוז חוף של המשטרה להסיר את הכפפות ולהעביר הילוך בכל מה שקשור לכנופיית הפשע שמנהלים האחים מתן,אושר ואלי ארביב ולסכל את פעילותה. בשטח זה מורגש היטב, אחרי כל אירוע פלילי שהמידע המודיעיני מצביע על מעורבתו של מי מחברי הכנופיה מגיע מיד המעצר.
בנוסף יוזמת המשטרה יותר מעקבים ויותר חיפושים על כלל חברי הכנופיה במה שקרוי בשפה המשטרתית "להטריד את היעד". חבורת ה"ארביבים " מונה כמה עשרות צעירים ועיקר הפעילות שלה בתחומי הסמים, האמל"ח והסחיטות תוך שימוש באלימות יתרה שכוללת ירי מנשק חם, השלכות רימונים,הצתות ופגיעות פיזיות בקורבנות.
בימ"ר מסירים כפפות (צילום: pixabay)
כל איש מודיעין במחוז שם לב לההתעצמות הכנופיה בחודשים האחרונים. במשטרה סבורים כי מאז השתחרר ממאסרו לפני כמה חודשים האח הצעיר מתן ארביב (25) השתדרגה הכנופיה והפכה לפעילה הרבה יותר ולאלימה שבעתיים הן בשל אופיו האגרסיבי והן בשל קשרי הקואליציה אותם רקם במשך השנים האחרונות עם גורמי פשיעה משמעותיים ברמה הארצית לרבות קשריו עם ראש ארגון פשע גדול הפועל בדרום הארץ והן עם מחוללי הפשיעה באיזור חדרה כשהבולט ביניהם הוא העבריין איציק בן שבת בעצמו יעד של ימ"ר חוף.
מקורב לראש ארגון פשע. מתן ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
לפני למעלה מחודשיים היו בטוחים במשטרה שסוף סוף הצליחו לסגור על חברי הכנופיה ולהעמידם לדין באשמת רצח אולם האחים מתן ואושר וחבריהם סתיו כהן ודניאל יגורוב וחשוד נוסף שהו חודש ימים במעצר,שמרו על זכות השתיקה ולבסוף שוחררו ללא כתב אישום בשל קושי ראייתי בתיק הרצח של אלון סימנדוייב מאור עקיבא.
חברי הכנופיה ממשיכים להעסיק כל העת את המשטרה. בשבוע שעבר נעצר שרון ארביב בן ה-26 מאור עקיבא בן דודם של האחים ארביב וחבר בכיר בכנופייתם בחשד כי ירה והשליך רימון לעבר ביתו של קבלן חדרתי בשל סיכסוך כספי. גם במקרה הזה שתק ארביב ושוחרר בשל חוסר ראיות.
חבר נוסף בכנופיה סתיו כהן בן ה-21 הספיק השבוע להעצר פעמיים, פעם בגין השלכת רימון לעבר ביתו של שכנם של משפחת ארביב בשל סיכסוך עסקי/כספי ופעם נוספת בגין תקיפת סוהרי יחידת הליווי "נחשון" של שירות בתי הסוהר שהובילו אותו מתחנת משטרת חדרה לבית המשפט איתם התעמת. כהן שוחרר גם משני התיקים הללו.
בכור האחים. אושר ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
מי שכן עצור בימים אלה הוא אחד מבכירי החבורה. תחילה הוא נעצר במהלך מבצע תנועה משטרתי בחשד לנהיגה בפסילה למרות שהציג לשוטרים רישיון נהיגה בתוקף ותיעוד מצולם בוידאו בו נאמר לו מפורשות ע"י שוטר כי על פי המסוף המשטרתי הוא רשאי לנהוג אולם במשטרה התעקשו להביאו לבית המשפט שם שוחרר ע"י השופט אלכס אחטר בהחלטה די תקדימית.
במשטרה חושדים כי ארביב השיג את רישיון הנהיגה החדש שלו בדרכים לא חוקיות והעניין נחקר כעת. ביום חמישי האחרון הוא נעצר שוב בחשד לסחיטה באיומים של תושב אור עקיבא. על פי הנאמר בבקשת המעצר ארביב איים ואף תקף אדם על רקע סכסוך גירושין ודרש ממנו סכומי כסף גדולים.
הפלא ופלא ממש בזמן הדיון בבית המשפט הגיע המתלונן עצמו ואמר לעורך דינו של ארביב כי ביטל את תלונתו נגד אושר ארביב. במשטרה בודקים האם חברי הכנופיה איימו על המתלונן והכריחו אותו לבטל את התלונה.
למרות זאת בית המשפט האריך את מעצרו של ארביב ב-4 ימים לצורך המשך החקירה. במשטרה מקווים כי הקצאת המשאבים ושיתוף הפעולה עם אנשי הימ"ר יביאו סוף סוף להפללתם של ראשי הכנופיה וחבריה ולהעמדתם לדין.
גורם בכיר במחוז חוף אמר כי המשטרה תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי למגר את פעילות הכנופיה ולא תאפשר להם לעשות ככל העולה על רוחם.
עו"ד יניב דניאל המייצג את אושר ארביב וסתיו כהן מסר בתגובה: "בתקופה האחרונה החלה משטרת חדרה בסדרה של מעצרי שווא כלפי אותם אנשים, לראיה, העצורים מובאים לבית המשפט ומשתחררים כבר בבוקר למחרת, לעיתים אף עם ביקורת נוקבת מבית המשפט. משטרת ישראל חייבת לזכור כי כל מעצר חייב להיות מעוגן בבסיס ראייתי ולא ניתן לשלול חירות של אנשים בשל גחמות ורצון להצדיק את התפקיד החדש אותו הם קיבלו זה עתה. לאחרונה מגיעים לצפות בדיונים גם קצינים מיחידת החקירות והמודיעין במשטרת חדרה, המדובר באירוע חסר תקדים שלא נראה באף בית משפט הארץ".
אלי ארביב מימין ושרון ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
תקף את אנשי נחשון. סתיו כהן (צילום: מתוך פייסבוק)
"מעצרי שווא של המשטרה". עו"ד יניב דניאל (צילום: יח"צ)
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.