תשעה נערים ונערות עם אוטיזם, התלמידים הבוגרים בבית הספר "ברקת בחדרה", השתתפו בטקס חיול וקבלת מדים במחנה 80. התלמידים החלו להתנדב אחת לשבוע במסגרת תוכנית "גדולים מהחיים"
גאווה גדולה: ביום חמישי בשבוע שעבר נערך בבסיס הצבאי מחנה 80 בפרדס חנה טקס מרגש מאוד – תשעה תלמידים ותלמידות המאובחנים באוטיזם מבית הספר "ברקת" בחדרה, בגילאי 17 עד 21, עברו טקס חיול לצה"ל במהלכו הם קבלו מדים. האירוע התקיים כחלק מתוכנית "גדולים במדים", במסגרתה משולבים נערים בעלי צרכים מיוחדים בשירות צבאי התנדבותי ומשמעותי בבסיסי צה"ל הפזורים ברחבי הארץ. יש לציין, כי בבית הספר ברקת לומדים 54 נערים ונערות עם אוטיזם.
טקס החיול במחנה 80 (צילום: אילה חרוש)
באירוע השתתפו הורי התלמידים, שמחו דמעה והביעו התרגשות רבה מהמעמד בו ילדיהם הופכים באופן רשמי לחלק אינטגראלי מצה"ל. בטקס הרשמי הוענקו המדים על ידי מפקד בסיס מחנה 80, רנ"ג משה בן חמו, נציגי התוכנית "גדולים במדים", והחברה המאמצת של התוכנית א.וייס. עוד השתתפו בטקס מנהלת "ברקת" טלי אוחיון וסגניתה הילה ליכטמן. גם מעניקי המדים לא הסתירו את התרגשותם מהמעמד המיוחד.
רגע לפני החיול (צילום: אילה חרוש)
בוועד ההורים של "ברקת" אמרו השבוע: "תלמידים יקרים שלנו, הבוגרים של "ברקת", הייתם מדהימים. אנו מאוד גאים בכם, אלופים ואלופות! מעכשיו אחת לשבוע בימי שני תגיעו למחנה 80 להתנדבות בצבא הגנה לישראל.
אתם נותנים את המיטב מעצמיכם למען הצבא והמדינה, מתגברים על כל קושי וצולחים בגבורה כל אתגר. אתם בוגרים המשפיעים על חייכם. הנכם בוחרים מרצון להיות בצבא, דבר המבטא את הערכים האדירים עליהם חונכתם וגדלתם. אתם מעוררי השראה !"
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.