דרי: "עיריית חדרה יכולה לסייע בכל הקשור ליוקר המחיה"
פלאשנט חדשות יום חמישי,
5 באוקטובר 2023, 09:57
"אנשים חושבים שיוקר מחיה זה רק בסופר. זה לא מדויק. גם לנו, כעירייה, יש לא מעט דרכים להקל על התושבים. פשוט צריך לקבל את ההחלטה לעשות את זה", אומר דרי
יוקר המחיה בישראל בלתי נסבל. המחירים מאמירים בכל תחום וליותר ויותר משפחות נהיה קשה יותר לסגור את החודש והנה, הצהרה מפתיעה של המועמד לראשות העיר, עו"ד יניב דרי, בדבר החלטתו לגייס את העירייה לנושא, מפיחה תקווה בתומכיו שאם יזכה – הנושא יקבל ביטוי בהתנהלות העירייה תחתיו.
באחד מחוגי הבית שערך דרי השבוע הוא אמר מספר דברים בהקשר זה: "אנשים חושבים שיוקר מחיה זה רק בסופר. זה לא מדויק. גם לנו, כעירייה, יש לא מעט דרכים להקל על תושבי העיר.
ראשית, אסטרטגית, למשוך לעיר חברות וגופים גדולים. מרים פיירברג איכר, ראשת עיריית נתניה הביאה את סלקום ואיקאה לעיר. מקומות אלה מספקים תעסוקה וארנונה משמעותית לעיר. אני הצלחתי להביא את חברת בבקום וכראש עיר יהיה לי כח להביא חברות וגופים נוספים. חברות כאלה צריכות עובדים, סביבם צומחת כלכלה שעומדת בפני עצמה של שירותים, מזון ועוד. גופים כאלה גם משלמים ארנונה עסקית לעירייה כך שיש לנו אינטרס חזק מאוד למשוך חברות כאלה לעיר ולתת להם לפעול כאן.
דרי התייחס גם לתחום החינוך ואמר: "יוקר המחיה הוא גם בחינוך וגם כאן רשות מקומית יכולה לסייע. יש משפחות שמוציאות מאות ואלפי שקלים על שיעורים פרטיים. כעירייה, נוכל לעודד הכנסת מיזמים ופרויקטים שיסייעו לתלמידים בשיעורי עזר, בהעשרות ועוד. יש פרויקטים כמו "אח בוגר" ואחרים שצריך לקדם בעיר חדרה. כך, לפי חזון החינוך שלנו, אנחנו רואים את התלמידים ונותנים להם מענה.
בהחלט צריך לבחון את הנושא של סבסוד צהרונים להורים מעוטי יכולת ובכלל לבחון עד כמה אנחנו, כרשות יכולים להקל על ההורים בהיבט הזה. יש לא מעט דברים שניתן לעשות בהקשר של סבסוד והוזלה של מיזמי חינוך ופעילויות בתחום."
דרי לא עצר כאן והמשיך לשטוח את תכניתו למאבק ביוקר המחיה גם הנדל"ן: "אני רואה מה קורה במדינה בתחום הנדל"ן. זה מטורף. משפחה ישראלית ממוצעת לא מסוגלת לעמוד בתשלומים כאלה וודאי עכשיו עם העלאות הריבית. נדרשת כאן פעילות אקטיבית של העירייה. אם זה על ידי חיוב יזמים לבניית דירות קטנות בכל פרויקט או תוכנית שמאושרת על ידי העיריה, או הבאת פרויקט דירה להשכיר לדרה (פרויקט שמאפשר מיזמי שכירות ארוכת טווח בפיקוח מחירים על אדמות המנוהלות על ידי המינהל). כך נוכל למשוך לעיר עוד ועוד משפחות שיראו שיש כאן עירייה שרואה את טובת התושב".
לסיכום הנושא אמר דרי: "המסר המרכזי בהקשר הזה הוא אחד. עירייה, כגוף שנוגע בהרבה מאוד אספקטים בחייו של התושב צריכה לבחון כל העת כיצד היא משפרת את רמת השירות שהיא מעניקה לו והאם יש מקומות שבהן היא יכולה להוזיל את העלויות של התושב. אנחנו, כמי שהוכחנו שזה אפשרי בעבר, מתכוונים לקחת את הנושא ברצינות משום שזה צו השעה כרגע".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.