חבר מועצת עיריית חדרה פנה לשר הפנים עם כמה דרישות שיסייעו רבות לחיילי צה"ל ולעסקים המארחים מפונים מהדרום והצפון
רונן הילף חבר מועצת עיריית חדרה, מחוברים, פנה השבוע לשר הפנים והעלה כמה יוזמות יצירתיות, שיסייעו רבות לחיילי צה"ל שגויסו בצו 8 ולכל מי שמארח ומסייע למפונים מדרום וצפון הארץ.
במכתב שנשלח לשר פנים ולמנכ"ל המשרד ציין הילף בין היתר:
1. כל חייל אשר בבעלותו דירה ומגויס בצו 8 יקבל פטור מלא מארנונה והמדינה תשפה את הרשות המקומית באופן מלא כך שהשרות לתושב לא יפגע.
2. כל דירה אשר מאוכלסת ע"י מי שהתפנה מדירתו, בעליה שנתנו את דירתם יקבלו פטור מלא מארנונה לתקופת שהייתם בדירה עם שיפוי מלא לרשות המקומית.
3. מלונות וחדרי אירוח אשר מארחים מפונים יקבלו פטור מארנונה לפי נוסחה שתראה אחוז איכלוס ואת אותו האחוז יקבלו פטור.
יש עוד סוגיות ארנונה נוספות לטיפול ויש חובה לשפות מצד השלטון המרכזי את הרשויות המקומיות כדי שימשיכו לתת שירות מיטבי לתושביהם.
חברי המועצה הם אלו שעומדים בחזית מול התושבים המקומיים ואין בידיהם חוקית יכולת לעשות דבר בכל סוגיות הארנונה שהן באחריות השלטון המרכזי. אנא פעלו מהר כדי לייצר ודאות לרשויות המקומיות ומעל הכל לפעול באופן הגון, מוסרי וערכי כלפי אזרחים שמגלים אחריות ציבורית ורוח נתינה.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".