"יש שלל אפשרויות שעומדות בפני העירייה וחשוב לנקוט בהן בהקדם על מנת להקל על העסקים המקומיים"
"העירייה צריכה לעמוד כעת לצד העסקים בחדרה ולסייע להם ככל שניתן לצלוח את התקופה הכלכלית הקשה שנוצרה, כעת, בשל המלחמה" אומר עו"ד יניב דרי. "לא ייתכן שהיום, כשעסקים רבים סובלים מהיעדר הכנסות ותזרים שעומד על 0 או קרוב לכך, העירייה תמשיך לנהל מדיניות גבייה רגילה, כאילו כלום לא קורה. מהלך כזה יוביל עסקים חדרתיים רבים לקריסה". דרי לא רק מדבר אלא גם מציע הצעות פרקטיות לעירייה כדי שתוכל ליישמן ולהקל ולו במעט, על העסקים בעיר: "ראשית, צריך לבחון את דחיית מועד תשלום הארנונה הן לתושבים והן לבעלי העסקים. תשלום הארנונה יכול להיות משמעותי מאוד לאנשים שלא מתפרנסים כעת. העירייה יכולה וצריכה לדחות את התשלום עד לסוף חודש דצמבר. כמובן שנדרש גם להגדיר שדחיית התשלום לא תגרור ריבית והצמדה. בנוסף, יש להציע במקביל תנאי תשלום שכוללים פריסת תשלומים ארוכה ללא ריבית והצמדה."
תכניתו של דרי להקל על תושבי חדרה מתייחסת גם לבעלי העסקים: "כבעל עסק בחדרה וכמי שמעורב אני מדבר רבות עם הקהילה העסקית בעיר ובכלל. יש מספר צעדים שהעירייה יכולה לקדם בהקדם על מנת להקל עוד קצת על בעלי העסקים. ראשית, מתן פטור מהאגרות השונות כדוגמת אגרת שילוט, הקפאת כל הליכי הגביה של עיריית חדרה ומי חדרה (גם מעסקים וגם מפרטיים) ועוד. זה לא הזמן לגבות תשלומים, זה הזמן לשנות את החשיבה ולחשוב איך אנחנו כעירייה יכולים להקל עליהם על מנת שכולנו, יחד, נעבור את התקופה הקשה".
מאז פרצה המלחמה מנסה דרי כל הזמן למצוא פתרונות שיקלו על מצוקות התושבים והעסקים בעיר. כך, למשל, ניסה דרי לקדם את פתיחת גני הילדים בימי שישי כשפנה למ"מ ראש העירייה והציע להכשיר בראיונות מהירים את כל מובילות הצהרונים של פנאי העיר לתפקיד ממלאת מקום גננת או סייעת בעירייה ובכך לייצר עוד מאגר עובדים שיכול למלא את החסר בתפעול גני הילדים ועוד יוזמות.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".