גם השנה, בצל המחסור החמור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, מבצע התרמות הדם המסורתי בזיכרון יעקב.
מאז שנת 1997 מקיימים בזיכרון יעקב את המסורת של הצלת חיים לזכר הנופלים וזו השנה ה-28 ברציפות למבצע ההתרמה לזכרם. במהלך השנים נאספו למעלה מ-5,800 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של כ-17,400 איש.
התרמת הדם תתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, יום שני (13.5.24) בין השעות 08:00-13:30, בארבעה מוקדים שונים בזיכרון יעקב: במרכז מסחרי השמורה באולם קהילת ואהבת בקומה 2, בפאב 'הוביט' במדרחוב, בדרך שרה פינת דרך אהרון ובניידת התרמה 'במול זכרון' על כביש 4. בנוסף תתקיים התרמת דם גם בבית תבורי 1937 ברחוב גלעד 3 פרדס חנה בין השעות 08:00-13:30. את התורמים הרבים הצפויים להגיע גם השנה, יקבלו צוותי מתרימי הדם משירותי הדם של מגן דוד אדום.
שמעון רדליך, נשיא כבוד ארגון תורמי הדם ויוזם ההתרמה: "בזכות כל מנת דם, ניתן להציל את חייהם של שלושה בני אדם, ובנוסף תרומת הדם גורמת לחידוש כדוריות אדומות - כלומר, היא מרעננת לנו התורמים את החיים. זאת, לצד מתן הרגשת סיפוק עצומה של נתינה אנונימית להצלת חיים. השנה יותר מתמיד, היוזמה שהצלחנו להנהיג בזיכרון יעקב של התרמה מושבתית פעמיים בשנה היא זכות וגאווה גדולה לתפארת מדינת ישראל".
סמנכ"ל שירותי הדם במד"א, פרופ' אילת שנער: "למנות הדם הנתרמות מדי יום ברחבי הארץ יש חשיבות רבה בהצלת חייהם של חולים ופצועים. השנה, בצל מלחמת "חרבות ברזל", מנות הדם שנתרמו סייעו בהצלת חייהם של אלפי פצועים, כל מנת דם היא עולם ומלואו. היוזמה להתרמה קהילתית של כל המושבה בזיכרון והישובים בסביבה פעמיים בשנה היא מרגשת, ומהווה מודל לחיקוי במיוחד בגלל המועד של יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. אני קוראת לכל הציבור להגיע ולתרום דם בנקודות ההתרמה ברחבי הארץ במשך כל השנה ובמיוחד בתקופת המחסור החמור הנוכחית."
בשירותי הדם של מגן דוד אדום קוראים לציבור ובמיוחד לבעלי דם מסוג O להגיע ולתרום דם להצלת חיים. מידע על עמדות התרמות דם נוספות אשר יוצבו בקניונים, בתחנות מד"א השונות ובמקומות ציבוריים ברחבי הארץ במהלך כל השבוע, ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א בכתובת http://www.mdais.org/dam או בטלפון 03-5300400
נתניה מציגה: ארבעה כוכבים עולים במדע
אלון גרינברג אורי אוסטין הדסה גרונוב ויותם מלכה ייצגו את נתניה בתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025...
פלאשנט לוקאלי | 20.3.2025
הוא משלנו
דובר צה"ל החדש אפי דפרין הוא בוגר אורט יד ליבוביץ...
פלאשנט לוקאלי | 18.3.2025
"פורשת בתחושת סיפוק משאירה מועצה איתנה"
...
פלאשנט לוקאלי | 14.3.2025
"העמק הוא חולמות"
כנס "העמק הוא חולמות" התקיים במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת כחלק מאירועי יום האישה הבינלאומי לשנת 2025...
פלאשנט לוקאלי | 13.3.2025
25 שנה של נתינה גדולה מהחיים
עמותת גדולים מהחיים חוגגת 25 שנה עם רכבת החיוכים וקווין רובין...
פלאשנט לוקאלי | 9.3.2025
מדברים על זה
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
פלאשנט עסקים | 18.3.2025
החשיבות של ביטוח ועד בית
...
פלאשנט עסקים | 17.3.2025
"מורשת יהדות גיאורגיה וחיזוק הקהילות"
...
פלאשנט לוקאלי | 14.3.2025
תאונות עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.3.2025
איך לחשב עלות שיפוץ חדר אמבטיה?
...
פלאשנט עסקים | 11.3.2025
רשלנות במקום העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 7.3.2025
איך לאתר נהגים וחברות הסעה בניו יורק?
...
פלאשנט עסקים | 6.3.2025
איך עובד התהליך של בניית מצבה?
...
פלאשנט עסקים | 4.3.2025
איך להכין וופל בלגי עם מכונה?
...
פלאשנט עסקים | 2.3.2025
אימון פילאטיס מכשירים - כל היתרונות
...
פלאשנט עסקים | 2.3.2025
איזה שתלים הכי טובים לשניים? מדריך לבחירה נכונה
...
נשף פורים חגיגי התקיים בנמל תל אביב, במועדון הטראסק, נשף המסכות של עמותת שניר, אירוע נוצץ שכל הכנסותיו מוקדשות לקידום פעילות העמותה, למען השכבות החלשות בישראל. אל הנשף הגיעו אנשי עסקים, בכירי המשק והכלכלה, מובילי דעת קהל, כוכבי רשת וסלבריטאים, אשר הגיעו לתמוך בפעילות עמותת שניר ולחגוג בערב בלתי נשכח. את האירוע הנחה השחקן והבמאי אקי אבני, ועל עמדת ה-DJ ניצבה דלית רצ'שטר, שאירחה את הזמר רן דנקר בנוסף למופע של הזמרת נופיה. היה מדהים!
תערוכה לפסיפס "מארגי אבן" בגלריית 'על האגם' תציג עבודות תלמידי סטודיו "בירגר עיצובים" של האמנית דפנה בירגר | אוצרת רחל זיו. סטודיו "בירגר" הוקם לפני 23 שנים בכפר מל"ל על ידי דפנה בירגר, המתמחה בטכניקות ייחודיות בפסיפס, תוך שילוב אבנים טבעיות, אבני קיסר וזכוכית "סמלטי". הסטודיו משמש מוקד לימוד לאמנים מכל הארץ והעולם. בתערוכה יוצגו עבודות מגוונות של תלמידי הסטודיו, המשלבות טכניקות מסורתיות עם השראה ממקורות שונים כמו רקמה, אריגה ופסיפסים היסטוריים. היצירות מציעות חוויה ויזואלית מרהיבה, בהן האבן הקשה מתגלה כמארג רך, ססגוני ומלא חיים. התערוכה תיפתח חגיגית ב-21.3.2025 בשעה 11:00 בגלריית "על האגם" בדרך הפארק 10 ברעננה ותינעל ב-29.3.2025. בהצלחה!
ויקטוריה בזיאן, מחברת הנדל"ן Refresh, שנמצאים במתחם פיאנו, עיר ימים - בנתניה, נפגשה עם סוכני המשרד במטרה להעניק את השירות הטוב ביותר לתושבי העיר והסביבה. בין האורחים שקפצו לביקור היה גם מוריס חודידה, מנכ"ל עיתון חדשות השרון והסביבה. איחולי הצלחה לויקטוריה ולצוות!
רשת טיב טעם נרתמת למאמץ הלאומי, במסגרת זו תקיים במהלך חודש מרץ עד ה-31.3.25 ב-46 מסניפיה, ברחבי הארץ פעילות התרמה למען ארגון נפגעי פעולות איבה - המסייע ומטפל ברווחת נפגעי פעולות איבה וטרור וליישום זכויותיהם ועד לשיקומם הכלכלי, נפשי, תרבותי וחברתי. במסגרת פעילות זו, יציעו ללקוחות טיב טעם לתרום 10 שקלים בכל קניה. ניתן יהיה לתרום בכל סניפי הרשת ובאתר האונליין טיב טעם בקליק. הסכום שייאסף, יועבר כולו בסוף הפעילות, לטובת ארגון נפגעי פעולות איבה.