גם השנה, בצל המחסור החמור בדם ובמיוחד במנות מסוג O, יתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, מבצע התרמות הדם המסורתי בזיכרון יעקב.
מאז שנת 1997 מקיימים בזיכרון יעקב את המסורת של הצלת חיים לזכר הנופלים וזו השנה ה-28 ברציפות למבצע ההתרמה לזכרם. במהלך השנים נאספו למעלה מ-5,800 מנות דם שסייעו להציל את חייהם של כ-17,400 איש.
התרמת הדם תתקיים ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, יום שני (13.5.24) בין השעות 08:00-13:30, בארבעה מוקדים שונים בזיכרון יעקב: במרכז מסחרי השמורה באולם קהילת ואהבת בקומה 2, בפאב 'הוביט' במדרחוב, בדרך שרה פינת דרך אהרון ובניידת התרמה 'במול זכרון' על כביש 4. בנוסף תתקיים התרמת דם גם בבית תבורי 1937 ברחוב גלעד 3 פרדס חנה בין השעות 08:00-13:30. את התורמים הרבים הצפויים להגיע גם השנה, יקבלו צוותי מתרימי הדם משירותי הדם של מגן דוד אדום.
שמעון רדליך, נשיא כבוד ארגון תורמי הדם ויוזם ההתרמה: "בזכות כל מנת דם, ניתן להציל את חייהם של שלושה בני אדם, ובנוסף תרומת הדם גורמת לחידוש כדוריות אדומות - כלומר, היא מרעננת לנו התורמים את החיים. זאת, לצד מתן הרגשת סיפוק עצומה של נתינה אנונימית להצלת חיים. השנה יותר מתמיד, היוזמה שהצלחנו להנהיג בזיכרון יעקב של התרמה מושבתית פעמיים בשנה היא זכות וגאווה גדולה לתפארת מדינת ישראל".
סמנכ"ל שירותי הדם במד"א, פרופ' אילת שנער: "למנות הדם הנתרמות מדי יום ברחבי הארץ יש חשיבות רבה בהצלת חייהם של חולים ופצועים. השנה, בצל מלחמת "חרבות ברזל", מנות הדם שנתרמו סייעו בהצלת חייהם של אלפי פצועים, כל מנת דם היא עולם ומלואו. היוזמה להתרמה קהילתית של כל המושבה בזיכרון והישובים בסביבה פעמיים בשנה היא מרגשת, ומהווה מודל לחיקוי במיוחד בגלל המועד של יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. אני קוראת לכל הציבור להגיע ולתרום דם בנקודות ההתרמה ברחבי הארץ במשך כל השנה ובמיוחד בתקופת המחסור החמור הנוכחית."
בשירותי הדם של מגן דוד אדום קוראים לציבור ובמיוחד לבעלי דם מסוג O להגיע ולתרום דם להצלת חיים. מידע על עמדות התרמות דם נוספות אשר יוצבו בקניונים, בתחנות מד"א השונות ובמקומות ציבוריים ברחבי הארץ במהלך כל השבוע, ניתן למצוא באתר האינטרנט של מד"א בכתובת http://www.mdais.org/dam או בטלפון 03-5300400
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".